Annonce
Odense

Analyse: Manden med papkassen

DEN GAMLE sømandsboss Preben Møller Hansen opfandt begrebet "manden med papkassen."

Det var ham, der altid kom med penge til strejkende søfolk, så de kunne stå fast i 70'ernes og 80'ernes hårde arbejdskampe.

Nu har manden med papkassen - eller en nær slægtning - tilsyneladende været på spil igen efter mange års dvale.

Denne gang ved meget belejligt at tabe vigtige papirer ud af sin papkasse på vej til makulerings-maskinen.

FOR ANDEN forklaring har jeg svært ved at se.

Det lyder simpelthen for usandsynligt, at Beredskabsstyrelsen skulle have tabt papirer, der viser, hvilken form for sprængstof politiet har beslaglagt under sidste uges aktion i Vollsmose.

De terrorsigtedes forsvarer, Jan Hollmén Olesen, er ikke i tvivl om, at papirerne er lækket på en eller anden måde.

Det lyder ikke helt forkert.

DET KUNNE jo være foregået sådan, at en medarbejder, der mener, at offentligheden burde havde kendskab til fundet, "tabte" papirerne på et nærmere aftalt sted, og der så stod en journalist fra B.T. klar til at nappe dem, så snart de ramte jorden.

Det kunne måske endda ligefrem være sket med PET's velsignelse.

For netop oplysningen om, at der er fundet farligt sprængstof under aktionen i sidste uge, har skabt en afgørende vending til det værre i sagen.

En part i sagen, som kunne have interesse i det, er PET for at vise, hvor alvorlig sagen er.

Og det er svært at se, hvordan det kan ødelægge efterforskningen.

Tværtimod er det med til at øge indtrykket af, at politiet har en god sag.

MEN HVIS papirerne er lækket, endda med PET's vidende, hvorfor har PET så ikke bare fortalt, hvad der blev fundet?

Fordi sagen har kørt for lukkede døre, og PET har ganske givet intet ønske om at offentliggøre alle detaljer så tidligt efterforskningen.

Netop oplysningen om fundet af sprængstoffer er så afgørende en oplysning i sagen, at den har været vigtig at få ud.

Når oplysningerne nu er kommet ud på denne måde, kan ingen klandre nogen for at "have talt over sig" fra et lukket retsmøde.

ENDELIG ER DER jo også den teoretiske mulighed, at papirerne virkelig er tabt ved et uheld i Universitetsparken.

Sandsynligheden for det vil jeg anse nogenlunde på linje med sandsynligheden for, at vi afskaffer juleaften.

DER ER IKKE andet at gøre end at ønske Frederik Schydt, direktør i Beredskabsstyrelsen, held og lykke med at finde ud af, hvordan de vigtige papirer kunne ende i Universitetsparken og dermed i B.T.

Han ønsker dog ifølge Politiken ikke "at undersøge om en enkelt medarbejder alligevel har følt sig fristet til at lække rapporten."

- Det har vi intet grundlag for at lave en undersøgelse af, siger han.

Og dermed er sagen om, hvordan manden med papkassen pludselig kunne tabe vigtige papirer på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, jo lukket.

Tilbage er kun indholdet af dem.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Annonce