Annonce
Albaniserien

Analyse: Bag om tallene efter 5-6 runder i Fynsserien

B 1909's fans håber på mange flere øjeblikke som dette, hvor de i 2017 var godt i gang med at sikre sig oprykning fra Fynsserien . Foto: Tim Kildeborg Jensen
Vi giver her et overblik over den første lille måned i Fynsserien 2019/2020. En måned der har budt på overraskelser af både positiv og negativ karakter, masser af mål og et løfte om en spændende sæson i vente.

24 dage er kommet og gået siden Flemløse/Haarby og B 1909 sparkede Fynsseriesæsonen i gang den 16. august på Haarby Stadion. En kamp der blev en seriøs streg i regningen for værterne, der slukørede måtte tage til takke med et 1-7 nederlag og placeringen som rækkens prygleknap efter første runde.

En anden ting der for alvor var kommet i gang, var målscoringen i Fyns bedste række - og det har kun fortsat med at levere siden.

Annonce

Tal fra de første runder:

- Alle hold har vundet minimum én kamp

- Syv kampe har haft minimum syv mål. Den mest målrige var Aarup BK - Marstal Rise 3-8

- Fire hold har scoret mere end 15 mål: Marstal/Rise, S.f.B, Aarup BK og B 1909

- Fire hold har spillet hele tre kampe uafgjort: Fjordager IF, Morud IF, Kerteminde BK og Krarup Espe Fodbold

- To hold er fortsat ubesejret: Dalum IF og Fjordager IF

Forhåndsfavoritterne

Tre af de store forhåndsfavoritter før sæsonen var Odense-klubberne B 1909 og B1913, der i sidste sæson rykkede ud af Danmarksserien, og ikke mindst Bogense G&IF, som tog en flot andenplads i sidste sæsons Fynsserie. Som nedrykkere var der store forventninger til begge klubber om hurtig oprykning, men især B 1909 måtte acceptere, at den vej ikke var nem med minuspoint fra start. Seks kampe senere er det dog blevet vekslet til +6 point og en målscore på 26-5. Kun et snævert nederlag i weekenden mod oprykningsrivalerne fra B1913 har sat skær i glæden for det offensivt anlagte hold.

Netop B1913 startede sæsonen lidt svingende, og de måtte erkende efter tre runder og fire point, at de ikke havde fået den start, de havde håbet på. Med to flotte sejre i de efterfølgende kampe, har de dog taget turen mod toppen, og ligger lige nu på en umiddelbar tredjeplads med en flot plusmålscore på 14-4.

Den sidste oprykningsfavorit har fået en start, de end ikke kunne have frygtet i deres værste mareridt. Fire nederlag i fem kampe og en målscore på 9-15 betyder, at Bogense G&IF indtager en øjeblikkelig sidsteplads i rækken. Med sidste sæson i mente, må man dog forvente, at det ikke er en placering, de bliver på længe.

Et par alvorlige snittere

I en række, hvor der de første 5-6 runder er blevet scoret rigtig mange mål, så har én klub dog været vidne til størstedelen - set med de negative briller. Aarup BK startede ellers sæsonen flot med syv point i tre kampe, men er efterfølgende løbet ind i tre voldsomme nederlag. 8-0, 8-1 og 8-3 har cifrene lydt mod henholdsvis B 1909, B1913 og Marstal/Rise.

Med en offensiv der i de første seks kampe selv har leveret 15 mål, er det utvivlsomt defensiven der skal forbedres, hvis Aarup BK ønsker at gøre sig gældende i denne sæson. At indkassere 29 mål i 6 kampe lægger i hvert fald et alvorligt pres på offensiven.

Overraskelserne

Marstal/Rise og Dalum IF, der i sidste sæson måtte acceptere en plads i subtoppen, uden reelt at være tæt på at blande sig i topstriden, har i denne sæson for alvor vist, at de vil mere. De to mandskaber indtager lige nu top-2-placeringerne, og det bliver spændende at se, om de kan holde kadencen over en lang sæson.

I den anden ende har ikke blot Bogense G&IF, men også Allesø GF ikke kunne bygge videre på de flotte placeringer i foråret. Ligesom Bogense G&IF har Allesø GF også fundet sig til rette under stregen. I en målrig liga har de især haft svært ved at få læderet ind i nettet. En målscore på 7-11 og 5 point i lige så mange kampe, er ikke den start, de kunne have håbet på.

Masser af mål

Et af de mest opløftende elementer for de offensivt-elskende fodboldfans er, når der bliver scoret mange mål. Hvis man ikke allerede følger med i Fynsserien, så har sæsonstarten i hvert fald vist, hvorfor man bør gøre det. 175 mål er allerede scoret i kun 41 kampe, hvilket giver et gennemsnit på 4,3 mål pr kamp.

Til sammenligning er der i Superligaens første 8 runder blevet scoret 2,6 mål pr. kamp.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce