Annonce
Erhverv

Amigo bygget med hjælp fra lokal leverandør

Peter Hartvigsen i den hvide polo, adm. direktør og stifter i Kobots – Voice Responsive Robotics, fik hjælp fra B&R Automations, hvor Mike Gornitzka og Sverre Faureholm har været med til at udvælge de dele, Amigorobotten er bygget med. Foto: Kobots
Robotvirksomheden havde haft samtaler med 11 leverandører, da lokale B&R Automation sikrede sig opgaven med at levere elektronik-delene til Amigo-robotten hos virksomheden Kobots.

De havde stort set lagt sig fast på en leverandør efter samtaler med 11 forskellige underleverandører i branchen, men så lod direktør i Kobots, tømrer og iværksætter Peter Hartvigsen, sig overtale til at tage endnu et firma ind til en snak.

- Vi var i dialog med stort set alle de førende på markedet, men så foreslog en af vores nyansatte ingeniører B&R Automation, som viste sig at være klart den bedste af mulighederne, siger han.

For at være i stand til at realisere en ambitiøs plan om at starte serieproduktion og sælge op mod 400 Amigo-robotter næste år, har det været afgørende at få den rigtige underleverandør på plads.

Det handler både om knowhow og de løsningsforslag, som B&R har haft til elektronikken til Amigo, fortæller Hartvigsen. Han har især været optaget af, at skærerobotten skulle være særdeles mobil, let at bruge og tilpas hårdfør til at tage mange knubs på en byggeplads.

- B&R kunne levere det, som vi havde kigget efter. En teknologi, der kan betjenes af den almindelige bruger. Amigo-robotten skal også kunne holde til noget, når den skal ud og ind af varebiler i både kulde og varme ude på byggepladserne, siger Peter Hartvigsen.

Annonce

Både batteri og strøm

Peter Hartvigsen er også særdeles tilfreds med, at den 47 kg tunge Amigo i B&R-versionen både kan udstyres med batteri og sættes til strøm. En dobbelt løsning som ellers var blevet afvist fra flere af de øvrige leverandører.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at B&R er meget kreative og innovative. Og de har hele vejen været meget opmærksomme på at hjælpe os og være ærlige om, hvad der ville være godt og skidt, siger han.

Hos B&R Automation har Sverre Faureholm været en af to faste mand på samarbejdet med Peter Hartvigsen, som selv har spillet en vigtig rolle, siger han.

- Vi var hurtige til at lave et "proof of concept" og dermed vise, at teknologien, der skal bruges i robotten, spiller sammen med resten af opsætningen. Der har hele tiden fundet en gensidig sparring sted i udviklingen af Amigo, siger Sverre Faureholm fra B&R.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce