Annonce
Nyborg

Amerikanske vine bliver til håndsprit

Nyborg Destilleri modtager både store og lidt mindre portioner af øl og vin til produktionen af håndsprit. Søren Salin fra Salin Group i Refsvindinge har afleveret 200 flasker amerikansk vin og han opfordrer andre vinhandlere til at gøre det samme. Arkivfoto: Kasper Riggelsen.
Importfirmaet Salin Group fra Refsvindinge mødte op på Nyborg Destilleri med 200 flasker vin, der nu skal destilleres til sprit.

Nyborg/Refsvindinge: I krisetider, som dem vi oplever for tiden, må alle yde et bidrag.

Noget i den stil tænkte Søren Salin fra Refsvindinge-virksomheden Salin Group, og derfor mødte han mandag formiddag op hos Nyborg Destilleri med omkring 200 flasker vin. Vinen blev doneret til det arbejde, destilleriet udfører for tiden, hvor forskellige drikkevarer omdannes til sprit, der skal bruges som håndsprit først og fremmest på hospitalerne, hvor personalet ikke har haft tilstrækkeligt til at beskytte sig mod corona-virussen.

– Jeg kontaktede i sidste uge Nyborg Destilleri vedrørende noget vin, jeg gerne ville donere til dette gode formål. Måske andre vinhandlere, supermarkeder og lignende kunne blive inspireret til at gøre det samme. Alle har altid flasker stående ude bagved, de ikke kan komme af med, siger Søren Salin.

Søren Salin, der tidligere var møbelfabrikant, driver i dag et importfirma, der har specialiseret sig i god vin fra USA - vin der næsten udelukkende sælges til hoteller og restauranter i Danmark.

De 200 flasker var blandt andet vine, der netop havde stået lidt for længe ude bagved og derfor ikke længere smagte godt nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce