Annonce
Fyn

Amerikanske Lucy fra Over Kærby: Biden står over for en kamp

Lucy Bergström er født i USA men har boet 27 år på Fyn. Hun er lykkelig over, at demokraten Joe Biden onsdag indsættes som præsident. Men han kommer på en vanskelig opgave, forudser hun.
Annonce

Over Kærby: Lucy Bergströms gode nattesøvn vendte tilbage, da hun fandt ud af, at demokraten Joe Biden blev erklæret vinder af det amerikanske præsidentvalg.

Lucy Bergström kommer oprindeligt fra staten Connecticut i USA, men hun har i 27 år boet på Fyn.

På afstand fra sit hjem i Over Kærby ved Kerteminde har hun med gru fulgt med i, hvad republikaneren Donald Trump har formået at gøre ved hendes hjemland i de fire år, han har været præsident.

- Han har brugt fire år på at bryde landet ned. Han har bygget en mur mod Mexico og tilladt, at man borer efter olie i nationalparker, som de fleste danskere har jeg været forfærdet over, hvordan han har tromlet hen over demokratiske værdier, siger Lucy Bergström og fortsætter:

- Han indledte eksempelvis forhandlinger med Nordkorea, og da han følte sig stødt, forlod han det uden at have vundet som helst.

Lucy Bergström kan slet ikke komme i tanke om noget, som Donald Trump har gjort godt.

Nu ser hun frem, at Joe Biden bliver sat ind som den nye amerikanske præsident, men hun er dog også sikker på, at Biden får sit hyr og kommer på én hård opgave:

En af de ting, som Joe Biden bør gøre med det samme, er at styrke prævention, mener Lucy Bergström. Republikanerne hader prævention, og derfor bliver der født mange uønskede børn, som ikke bliver passet godt nok, mener den fynske amerikaner.

Hun er klar over, at Joe Biden og hans vicepræsident, Kamala Harris står over for en svær opgave, når de bliver makkerpar de næste fire år.

- Men i det mindste vandt de, og de har flertal i Senatet og Repræsentanternes Hus. Det er et kæmpe skub til at få tingene til at ske, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce