Annonce
Erhverv

Amerikansk storbank tjener milliarder på opsving i USA

John Moore/Ritzau Scanpix
JPMorgan Chase står på den ene side med en milliardprofit og på den anden side bøvler banken med lave renter.

Opsvinget i USA kan også mærkes på bankbøgerne i den amerikanske storbank JPMorgan Chase. Banken har tirsdag præsenteret sit regnskab for første halvår.

I andet kvartal - altså april, maj og juni - har banken haft et resultat på 9,7 milliarder dollar, når alle indtægter og udgifter er gjort op. Det svarer til et overskud på 64,5 milliard kroner.

En del af overskuddet stammer fra, at flere kunder har været i banken for at optage et lån.

Det er ifølge nyhedsbureauet Reuters det bedste resultat, banken nogensinde har præsteret.

- Vi har haft et stærkt andet kvartal og første halvår i 2019, hvor vi har nytte af vores brede, globale forretningsmodel, siger topchef James Dimon.

- Vi fortsætter med at se det positive momentum blandt amerikanske forbrugere - sunde niveauer af tillid, solid jobskabelse og højere lønninger - hvilket man kan se i vores afdeling for forbrugere.

I samme ombæring har storbanken dog også valgt at nedjustere sine forventninger til, hvad den får i renteindtægter i år.

Tidligere forventede banken at hive 58 milliarder dollar ind i indtægter på renter i år. Det har banken barberet en halv milliard dollar af.

Den nyhed betyder, bankens aktie er faldet, trods overskuddet.

JPMorgan Chase er ifølge nyhedsbureauet AP USA's største bank målt på mængden af aktiver.

Hos Goldman Sachs, hvor aktieaktivitet spiller en større rolle, er overskuddet ikke helt på højde med JPMorgan Chase.

Her lyder nettoresultatet på 2,42 milliarder dollar - svarende til 16,1 milliarder kroner. Det er et fald i overskuddet målt med samme kvartal sidste år.

Det er, til trods for at den del af banken, der har med aktiehandel at gøre, egentlig overraskede positivt ifølge Ritzau Finans.

De store banker i USA bruges ifølge Reuters som en strømpil på amerikansk økonomis helbred. Senere på ugen kommer Morgan Stanley, der særligt konkurrerer med Goldman Sachs, med sit regnskab.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Erhverv

Guldæggets rejse

Annonce