Annonce
Sport

Amerikansk stjerne dropper cykling for at blive kunstner

Luk Benies/Ritzau Scanpix
Taylor Phinney parkerer cyklen for at hellige sig kunsten. I 2012 vandt amerikaneren Giro-åbning i Danmark.

Den amerikanske cykelrytter Taylor Phinney indstiller karrieren på landevejen for at blive kunstner.

Det sker i en alder af blot 29 år. Rytteren fra Education First vil køre sit sidste løb i Japan i næste weekend.

- Jeg tror, at det er en stor styrke at kunne anerkende, når man ikke har en ægte passion for det, man laver mere. Og så have modet til at træffe beslutningen, siger Phinney til cykelholdets hjemmeside.

I Danmark markerede amerikaneren sig i 2012, da de første etaper af Giro d'Italia blev kørt i Herning og Horsens. Phinney vandt prologen i Herning og kørte i løbets førertrøje de første dage.

Han er flere gange blevet national mester i enkeltstart og har også vundet VM-sølv i kampen mod uret. Det var også i 2012.

Ved siden af cyklingen har han altid dyrket en mere kreativ side. Han maler blandt andet.

- Nu træder jeg væk, så jeg kan være mere ærlig over for mig selv. Det betyder, at jeg skal lave kunst, musik og skabe noget.

- Jeg har haft den ene fod i sporten, og den anden i kunsten, og på et eller andet tidspunkt vandt kunsten, siger Phinney til cykelholdets hjemmeside.

Japan Cup i næste weekend bliver amerikanerens sidste løb som professionel cykelrytter.

/ritzau/

Annonce
Nyheden om Taylor Phinneys karrierestop på EF Educations hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce