Annonce
Indland

Ambulancekørsel: Politikere stoler ikke på Bios

Falck tabte udbuddet på ambulancekørsel i Region Syddanmark til Responce, der skal dække Trekantsområdet, og hollandske Bios-Groep, som skal køre ambulance i resten af regionen. Foto: Michael Bager

Jesper Petersen (S) og Karsten Hønge (SF) mener ikke, at regionen kan have tillid til hollandsk ambulanceselskabs økonomiske fundament.

Politikere mener, at regionen gambler med borgernes sikkerhed, når den ikke undersøger økonomien bag hollandske Bios-Groep, som skal køre ambulancer på Fyn fra september 2015. Det skriver Fyens Stiftstidende fredag.

Det er Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen og den fynske SF'er Karsten Hønge, der er rystede over, at Region Syddanmark i dag skriver under på aftalen med det hollandske selskab. De to politikere mener ikke, at regionen har undersøgt Bios' økonomiske robusthed godt nok.

- De oplysninger, jeg har fået, tyder ikke på, at regionen har tjekket Bios grundigt nok. Jeg synes, der er nogle advarselslamper, som lyser meget rødt, og jeg er rystet over, hvor letsindigt regionen tager på noget så alvorligt som ambulancekørsel, siger Jesper Petersen til avisen.

Fyens Stiftstidende er i besiddelse af Bios-Groeps regnskab, og det viser, at virksomhedens er egenkapital er -5,7 millioner kroner til sammenligning er Falck Danmarks egenkapital på 2,5 milliarder.

Karsten Hønge opfordrer til, at regionen tager en timeout.

- Jeg synes, vi trænger til at få ordentlig styr på Bios og virksomhedens økonomiske formåen, inden vi laver et samarbejde om noget så afgørende, siger Karsten Hønge til avisen.

Bios-Groeps ambulancefirma, Bios Ambulancezorg, har kørt ambulancer i Rotterdam i nogle år. En egenkapital, der svinger fra et plus på 28 milllioner kroner til et minus efter skat på 86.515 euro har givet selskabet en kreditvurdering på karakteren 4 hos et af verdens største kreditvurderingsinstitutter, Dun & Bradstreet. Instituttet vurderer dermed, at hollænderne er risikable at samarbejde med.

Det får de to politikere til at bekymre sig for, om det hollandske selskab overhovedet kan magte den omfattende opgave at køre ambulance i det meste af regionen.

Læs mere i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce