Annonce
Fyn

Ambulance Syd overlever sundhedsreform

Ambulance Syd drives i dag af Region Syddanmark, der står til at blive nedlagt, hvis der er flertal for regeringens sundhedsreform efter næste folketingsvalg. Arkivfoto.

Region Syddanmarks ambulancetjeneste, Ambulance Syd, der siden selskabet Bios' konkurs i juli 2016 har kørt ambulancerne i størstedelen af regionen, skal fortsætte under en af fem nye sundhedsforvaltninger, hvis der efter det kommende folketingsvalg stadig er flertal for den sundhedsreform, regeringen og Dansk Folkeparti præsenterede tirsdag.

Det oplyser Jane Heitmann, sundhedsordfører for Venstre og fynsk valgt folketingsmedlem.

- Vi ændrer ikke ved noget af det eksisterende. Styrkelsen af det præhospitale akutberedskab lægges oven i det, vi har i dag, siger hun.

Dermed står det offentlige ambulanceselskab til at blive videreført, selv om den nuværende driftsherre, regionsrådet i Region Syddanmark, skal nedlægges.

Efter planen skal Ambulance Syds ambulancekørsel lige som landets øvrige private ambulancetjenester drives under en af de fem sundhedsforvaltninger med en bestyrelse, der er nedsat af regeringen. Formentlig under koordinering af den nye nationale sundhedsmyndighed, Sundhedsvæsen Danmark.

- Ambitionen er et ensartet ambulanceberedskab. Det er ikke noget, man skal være bekymret for som borger. Man kommer ikke til at mærke ændringer ud over, at ambulancen kommer hurtigere, lover Jane Heitmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce