Annonce
Fyn

Ambulance i udrykning fik selskab: Lidt for smart bilist tildelt to klip og bøde

Flere bøder og to klip i kørekortet - og næppe nogen tidsbesparelse - var, hvad en bilist fik ud af at følge efter en ambulance under udrykning på E20 ved Odense tirsdag morgen. Arkivfoto: Michael Bager.
Politiet standsede tirsdag morgen en såkaldt ambulance-surfer på den Fynske Motorvej ved Odense.

Fyn: Der er bedre plads på motorvejen over Fyn for tiden, fordi knap så mange som normalt skal til og fra arbejde. Men hastighedsbegrænsningerne gælder stadig, og det fik en bilist en kontant påmindelse om tirsdag morgen.

På strækningen øst for Odense nær Tietgenbyen må man køre 130 km/t, men da en ambulance kom kørende med retning mod Odense, øjnede en bilist tilsyneladende muligheden for at komme endnu hurtigere frem ved at følge efter ambulancen.

- Det er det, vi kalder ambulancesurfing, og det er en alvorlig sag, siger Preben Ingemansen, som er leder af Fyns Politis operative færdselssektion.

- Bilisten kørte med 143 kilometer i timen og kom så ind i zonen, hvor man må køre 110 kilometer i timen. Og her fortsatte han med samme hastighed, fortæller Preben Ingemansen.

Politiet fik vinket bilisten ind til siden, selvom det formentlig krævede lidt ekstra koncentration af manden, for han var i gang med en samtale i sin håndholdte mobiltelefon.

Det er forbudt at følge efter udrykningskøretøjer, og manden kan se frem til en bøde for den forseelse. Han får også en bøde for de to overskridelser af fartgrænsen og for at bruge en håndholdt mobiltelefon. Samlet kommer den lidt for hurtige køretur til at koste bilisten 6500 kroner og to klip i kørekortet, oplyser Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce