Annonce
Erhverv

Ambu skifter ud på formandspost - brancheveteran tager over

Emil Hougaard/Ritzau Scanpix
Lars Rasmussen bliver ny bestyrelsesformand for Ambu, der dermed har skiftet ud på de to øverste poster i år.

Den danske virksomhed Ambu skifter ud i bestyrelsestoppen.

Jens Bager har de sidste ni år været for bordenden i den hurtigtvoksende medicovirksomhed, der sælger udstyr til hospitaler - herunder kameraer til undersøgelser i kroppen.

Han bliver afløst af Lars Rasmussen, der gennem en årrække har været direktør for Coloplast, hvor han i dag er bestyrelsesformand.

Det oplyser Ambu i en meddelelse til fondsbørsen i forbindelse med sit årsregnskab.

Det er det andet store skift i toppen af Ambu i løbet af få måneder.

Tidligere i år blev den mangeårige direktør Lars Marcher fyret, hvilket kom som en stor overraskelse for de analytikere og investorer, der følger selskabet tæt.

Ambu har gennem en årrække vokset i stor fart, og det har mangedoblet aktiekursen.

Marcher er blevet erstattet af amerikaneren Juan José Gonzalez, og på den baggrund mener Jens Bager, at det er rette tid til at skifte. Han siger, at beslutningen er truffet på egen hånd.

- Selskabet har i de år jeg har været bestyrelsesformand mangedoblet såvel omsætning som værdi, og senest er det lykkedes at rekruttere Juan José Gonzalez som ny CEO i Ambu.

- Selskabet står nu over for en ny rejse, der kan gøre Ambu til en af de helt store spillere indenfor visualisering, siger Jens Bager i en meddelelse.

Ambu har onsdag sat punktum for det seneste regnskabår, hvor omsætningen nåede 2,8 milliarder kroner.

Det er en vækst på fire procent over det seneste år, hvilket er lavere, end selskabet har været vant til.

Det lavere tempo hænger sammen med, at Ambu tidligere i år droppede samarbejdet med en partner i USA og fremover selv vil stå for at sælge sine produkter. Det skal på sigt blive en økonomisk gevinst.

Ambus store sællert er en slags engangskameraer - kendt som skoper - som bruges til at undersøge luftvejene hos patienter.

Næste store satsning for Ambu er skoper, der kan bruges til andre typer undersøgelser - herunder øre, næse og hals.

/ritzau/

Annonce
Link til meddelelse fra Ambu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce