Annonce
Nordfyn

Ambitiøst spejderprojekt: Otterup på vej til at få hængekøjehotel

De Blå Spejdere i Otterup har ladet sig inspirere af FDF Sletten ved Silkeborg, hvor man har bygget denne hængekøjehytte. Foto: FDF Sletten
Knap en kvart million kroner er på vej til De Blå Spejdere i Otterup, der har planer om en ny, komplet opholds- og overnatningsplads med blandt andet et hængekøjehotel. En friluftsoase, der ikke kun vil være forbeholdt spejdere.
Annonce

Otterup: Har du nogensinde prøvet at få din nattesøvn i en hængekøje? Hvis ikke, opstår muligheden måske snart på en ny friluftsstation i Otterup.

De Blå Spejdere i Otterup (1. Otterup gruppe), har fået tildelt 230.000 kroner til hjælp til etablering af en komplet opholds- og overnatningsplads med hængekøjehotel, bålhytte, primitive udekøkkener og muldtoilet. Pengene kommer fra foreningen LAG MANK, og visionen er flere oplevelser i naturen.

- Som spejdergruppe vil vi gerne kunne åbne op for flere og anderledes oplevelser i naturen. Jeg tror faktisk ikke, at der er ret mange voksne, der har prøvet at sove i en hængekøje. Måske har børnene prøvet det, men en nattesøvn i en hængekøje, det er der ikke ret mange, der har prøvet. Og hvis det går helt galt, kan man også sove i shelter, fortæller Lisbeth Achton-Boel, der er spejderleder og bestyrelsesmedlem hos De Blå Spejdere i Otterup.

- Vi har også ønsket nogle udekøkkener, hvor man står udenfor, mens man laver mad og så kan man tilberede det over bål i vores bålhytte. Så det er simpelthen en vision om at have muligheden for en masse udendørsaktiviteter, som familier, voksne og børn ikke plejer at gøre.

Pladsen vil heller ikke kun være forbeholdt den del af befolkningen, der går med sirligt rullede tørklæder og emblemer på skjorten. Lokale fynboere og turister må også benytte pladsen, hvis der ikke er spejderaktiviteter.

Jeg tror faktisk ikke, at der er ret mange voksne, der har prøvet at sove i en hængekøje.

Lisbeth Achton-Boel, spejderleder og bestyrelsesmedlem

Annonce

Samlet budget på 460.000

Den nye friluftsoase åbner også op for at blive brugt i undervisningssammenhænge, og i ansøgningen til LAG MANK blev der netop lagt vægt på, at friluftspladsen geares til at give grupper på skoleklassestørrelse mulighed for overnatning og aktiviteter i det fri.

- Der vil for ikke alt for store klasser være mulighed for, at alle kan sove i hængekøjer, og ellers vil der også være nogle shelters, man kan sove i, fortæller Lisbeth Achton-Boel, der forventer, at selve hængekøjehotellet vil byde på mellem 16-20 pladser.

Hvis altså, understreger Lisbeth Achton-Boel, at hele finansieringen falder på plads.

- Vi har i gåseøjne kun fået halvdelen af ansøgningen, så vi skal ud og finde resten selv gennem andre fonde. Bevillingen fra LAG Mank udgør kun 49 procent af vores budget, og vi får kun de 230.000 kroner, hvis vi selv kan finde det samme. Så det er vigtigt at understrege, at pengene ikke er i hus endnu.

Hvis finansieringen falder på plads, forventer spejderne i Otterup, at pladsen kan stå færdig i slutningen af 2020. Det vil ikke være spejderne selv, der bygger oasen op, men de skal deltage i processen ved at rådgive, overvåge, etablere byggeplads og hjælpe med oprydning.

LAG MANK er Den Lokale Aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde kommuner, der blandt andet arbejder for udvikling af attraktive naturoplevelser.

Hvis det ambitiøse projekt falder på plads, vil pladsen kunne bookes gennem www.bookenshelter.dk.

Det planlagte hængekøjehotel ved Otterup vil minde om den jyske hytte her, men vil efter planen også være udstyret med læsider, fortæller spejderleder Lisbeth Achton-Boel. Foto: FDF Sletten
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce