Annonce
Erhverv

Ambitiøs plan: Odense HC kaster sig ind på boligmarkedet

Boligbyggeriet skal være med til at finansiere driften i ligeholdet Odense HC. Første del af byggeriet skal stå klar i sommeren 2018.

I april begynder Odense HC byggeriet af 7500 kvm bolig ved Cortex Park - 5E Byg står for entreprisen.

Inden længe vil den ambitiøse plan i håndboldklubben Odense HC for alvor tage at tage form.

Til april begynder etableringen af 7500 kvadratmeter boliger i den sydøstlige del af Odense. Byggeriet, der får Cortex Park som nærmeste nabo, er første del af et boligprojekt, der skal kanalisere millioner af kroner ind i ligahåndbolden. Det fortæller advokat Jørn Bonnesen, der er aktionær og formand for bestyrelsen i Odense HC.

- Vi har flere byggefolk i vores ejerskab, ligesom jeg har en del erfaring med at drive ejendomme, og netop derfor besluttede vi at lave noget udlejningsbyggeri for at skabe en stabil indtægtskilde til klubben, siger han.

Det bliver da også håndboldklubbens næstformand Per Jørgensen fra 5E Byg, der skal stå for byggeriet. 5E Byg har fået totalentreprisen til en samlet værdi på 103 millioner kroner.

Entreprisen på de godt 100 millioner kroner er første del af projektet, der med byggegrunden og projekteringen og alle de øvrige omkostninger er noget højere. Hele investeringen har en samlet værdi af cirka 150 millioner kroner, og her bidrager ejerkredsen med forskellige opgaver.

Foruden Jørn Bonnesen og Per Jørgensen tæller ejerkredsen flere fynske erhvervsfolk - blandt andre Alumeco-grundlæggeren Hans Schweers og Carsten Skov, der er manden bag det odenseanske ejendoms- og projektudviklingsselskab BoligGruppen.

Fra efteråret 2018 skal investeringen begynde at generere penge, og folkene bag forventer, at projektet vil bidrage til driften af håndboldklubben med et par millioner om året.

- Og det er da væsentligt bedre, end hvis vi ikke foretog os noget, siger Jørn Bonnesen, der selv er aktionær og formand for håndboldklubbens bestyrelse.

Formålet med hele projektet et, at indtægten fra ejendomsselskabet skal gå ubeskåret til at finansiere driften af håndboldklubben Odense HC. Projektet, der har været undervejs i et års tid, blev offentliggjort sidste år i maj. Men siden har de fynske erhvervsfolk delt arrangementet op i flere faser.

I første omgang er der tale om almindeligt udlejningsbyggeri. Her begynder opførelsen i midten af april, når 5E Byg lige omkring påske sætter spaden i jorden. De 7500 kvadratmeter bliver fordelt på godt 100 boliger, og den del af byggeriet forventes klar i løbet af sommeren 2018.

- Planen er, at de skal stå klar til studiestart, men det er kun første del af processen i forhold til det oprindelige projekt, siger bestyrelsesformanden.

For selskabet har fået kommunal støtte til 60 ungdomsboliger, og egentlig var det planen at de skulle være indeholdt i det første projekt på de 7500 kvadratmeter. Men håndboldfolkene har fået mulighed for at købe noget mere jord.

Det er det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme, der har stået for salget i Cortex Park, og her var der et stykke jord tilovers. Så per 1. januar 2017 overtog selskabet endnu en grund i området.

Med købet af nabogrunden opfører selskabet i første omgang 3000 kvadratmeter ungdomsboliger. Grunden, der er på 5374 etagemeter, skal dermed have plads til 60 boliger á 50 kvadratmeter stykket. Resten - det vil sige 2374 kvadratmeter - er udlagt som erhverv. Hvad de skal bruges til er endnu ikke besluttet.

- De 60 ungdomsboliger er nu en del af etape to, og så må vi se, hvad der skal ske med de sidste kvadratmeter, siger Jørn Bonnesen.

Med købet ejer håndboldklubbens ejendomsselskab nu to grunde, der har Videnbyen som nærmeste nabo.

Overskuddet fra etape to skal lægges oven i de godt to millioner kroner, som det oprindelige projekt forventes at kaste af sig. Men da der er offentlig støtte involveret i etape to, så skal denne del af projektet gennemføres i samarbejde med et almennyttigt boligselskab.

- Så det er vi ved at udvikle nu, og så håber vi, at ungdomsboligerne kan stå færdig inden julen 2018, siger Jørn Bonnesen, der endnu ikke kan sætte tal på, hvor ekstra den nye investering vil skabe til håndboldklubben.

Annonce

- De 60 ungdomsboliger er nu en del af etape to, og så må vi se, hvad der skal ske med de sidste kvadratmeter.Jørgen Bonnesen, aktionær og formand for bestyrelsen i Odense HC

De står bag projektet

Seks fynske erhvervsfolk proklamerede sidste år, at de vil bygge boliger for at skaffe kapital til håndboldklubben Odense HC, der driver holdet HC Odense i damernes bedste liga.Til det formål har aktionærerne stiftet et ejendomsselskab, der fungerer som et søsterselskab til håndboldklubbens selskab.

Overskuddet, der forventes at ligge på den gode side af to millioner kroner årligt, skal føres direkte over i ligaholdet.

Folkene bag projektet er Jørn Bonnesen, Carsten Skov, Per Jørgensen, Hans Schweers og Ole Pape Jepsen. De er alle aktionærer og har alle en plads i bestyrelsen.

Byggeriet skal gennemføres i to etaper. Første del består af 7500 kvadratmeter udlejningsboliger. Etape to blev en mulighed, da selskabet den 1. januar købte endnu et stykke jord af det statslige ejendomsselskab Freja Ejendomme. Her er der tale om mere end 5374 etagemeter, hvoraf de 3000 nu skal være boliger, mens resten er udlagt til erhverv. Anden etape forventes klar inden jul 2018. Grafik: Leif Nørmark Sørensen
Fyens Stiftstidende lørdag den 14. maj 2016.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce