Annonce
Udland

Amazon sagsøger Pentagon for milliardkontrakt med Microsoft

Pascal Rossignol/Reuters
Amazon var favorit til at vinde kontrakt på ti milliarder dollar med Pentagon, men Microsoft løb med sejren.

Tech-giganten Amazon sagsøger det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, for at have indgået en milliardkontrakt med Microsoft.

Det oplyser en talsmand for den amerikanske virksomhed natten til lørdag dansk tid.

Amazon var favorit til at vinde kontakten på ti milliarder dollar - svarende til 67 milliarder danske kroner - med det amerikanske forsvarsministerium.

Men i oktober oplyste Pentagon, at Microsoft havde vundet kontakten.

Amazon bestrider beslutningen og har derfor indgivet et søgsmål til den amerikanske domstol, der behandler føderale klager.

Klagen er indsendt forseglet, og de nærmere oplysninger omkring den er derfor ikke offentligt tilgængelige.

Amazon oplyser i de retsdokumenter, hvor der anmodes om at hemmeligholde oplysningerne i klagen, at klagen indeholder mange følsomme informationer. Herunder forretningshemmeligheder og fortrolige økonomiske oplysninger.

Derfor vil offentliggørelsen af klagen kunne skade Amazons konkurrenceevne, lyder det.

I sidste uge afviste USA's forsvarsminister, Mark Esper, at Pentagon har været partisk i forbindelse med beslutningen om at give kontrakten til Microsoft.

Amazon har tidligere hævdet, at der gik politik i beslutningen om, hvem kontakten skulle gives til.

Tech-giganten har henvist til, at USA's præsident, Donald Trump, længe har kritiseret Amazon og virksomhedens stifter, Jeff Bezos.

Den omstridte kontrakt er en del af en større modernisering af Pengatons it-systemer.

Projektet kaldes "The Joint Enterprise Defense Infrastructure Cloud", som forkortes Jedi. Målet er at fremme digitaliseringen af ministeriet.

Microsofts aktier steg med 2,5 procent, i timerne efter at nyheden om at Microsoft vandt kontrakten blev offentliggjort. Amazons faldt omvendt med 0,98 procent.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce