Annonce
Odense

- Amatørerne har forbløffende højt niveau

Line Svindt arbejder som koncertfotograf og tager billeder af mange af koncerterne på spillestedet Posten. Foto: Simon Staun

Fotografen Line Svindt, der især er kendt for sine koncertfotografier, har for første gang været dommer i konkurrencen "Fælles Fynske", hvor fynske amatørfotografer dyster.

Hvordan er du blevet dommer i konkurrencen?

- Jeg blev spurgt af dem, som arrangerer konkurrencen. Jeg tror, det er vigtigt for dem, at dommergruppen har en vis diversitet og forkærlighed for forskellige stilarter. Og det har vi ...

Har du selv deltaget?

- Jeg har aldrig deltaget i konkurrencen eller været medlem af en fotoklub. Men jeg synes, det er fedt, at klubberne er der. Det er fantastisk at kunne mødes om sin hobby og på den måde blive en bedre fotograf. Det er vigtigt, hvis man gerne vil blive bedre, at man får ris og ros fra andre end sin mand eller søster. Det er også godt at blive udfordret på forskellige teknikker og temaer. De fleste fotoklubber har både foredragsholdere, ekskursioner og interne konkurrencer med forskellige temaer.

Hvor højt er niveauet?

- Imponerende højt, synes jeg. Da vi gennemgik billederne, blev jeg positivt overrasket over, hvor mange virkelig dygtige amatørfotografer, der findes på Fyn. Det er vildt, hvor megen tid og engagement, mange har lagt for at nå frem til et lækkert resultat. For mig vægter det højt, at man kan se, fotografen har gjort sig umage.

Hvor mange billeder har I skullet bedømme?

- Omkring 400 billeder fordelt på fire forskellige kategorier: Sort/hvid, farve, tema og serier. Det er selvfølgelig mange billeder at se igennem, og man kan som dommer godt blive lidt bange for, at man misser noget. Men når man er vant til at kigge på billeder, er man også rimelig hurtig til at danne sig et overblik og vurdere, hvad man synes, der er godt, og hvad der virkelig stikker ud. Når det handler om at bedømme billeder, er det for mig i første udvælgelse et spørgsmål om helheden. Først til sidst sammenligner man petitesser som teknik, eller om horisonten er skæv.

Har der været en speciel rød tråd i de udvalgte billeder?

- Billederne har virkelig varieret meget, så jeg synes ikke, der har været en rød tråd ud over, at de har skullet holde sig inden for nogle kategorier. Der har været alt fra portrætter, studiebilleder, landskab samt naturbilleder til det mere eksperimenterende. Det er det, der er fedt med de der konkurrencer. At man kan se, hvor forskellige resultater et tema kan resultere i.

Er der ikke særlig mange kvinder med, eller har jeg bare kun fået tilsendt billeder af mandlige deltagere?

- Det er én ting, jeg undrer mig over. Der er ikke særligt mange kvinder i de fotoklubber, jeg kender. Det er synd. Jeg ved ikke, om det er teknikken, der skræmmer. Eller om det er skrønen med, at fotoklubber er for gamle mænd, der fotograferer halvnøgne damer. Sådan er det slet ikke.

Hvad betyder en fynsk amatørkonkurrence for lokale fotografer?

- En fælles fynsk amatørkonkurrence er da fantastisk. Som fotograf ser jeg det ikke på nogen måde som konkurrence. Det er kun fedt at blive inspireret af hinanden og blive bedre fotografer alle sammen. Personligt synes jeg, det giver mig en masse at se så mange forskellige billeder og at kunne få lov til at deltage som dommer. Desuden bruger klubberne de professionelle fotografer som foredragsholdere og læring. Det er godt for alle.

Annonce

Se alle billederne

Lørdag og søndag udstiller seks fynske fotoklubber og en fotogruppe deres bedste billeder på Hunderupskolen i Odense. De udstillede billeder deltager alle i kampen om det fynske mesterskab "Fælles Fynske". I år er der en særlig kategori med temaet "Menneskelige relationer".Fælles Fynske er bedømt af fotograferne Line Svindt, Bente Foged Madsen og Kaare Bak, som søndag klokken 14 kommenterer de præmierede billeder og kårer årets mestre.

Søndag klokken 13 er der foredrag om landskabs- og arkitekturbilleder ved Kaare Bak.

Man kan se billederne begge dage fra klokken 10 - 16. Der er fri entré.

Læs mere på www.fynfoto.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce