Annonce
Kerteminde

Alzheimerforeningen er på gaden lørdag

Birgitte Vølund, der har modtaget et Ridderkors for sin indsats som formand for Alzheimerforeningen, vil selv være på gaden lørdag middag og samle ind til foreningens arbejde. Arkivfoto: Helle Nordström
Foreningen indsamler penge til forskning i den opslidende sygdom. Der vil være indsamlere på gaden lørdag middag både i Langeskov, Munkebo og Kerteminde.

Nordøstfyn: - Endelig er det år lykkedes for første gang at skaffe indsamlere også i Kerteminde kommune, siger en glad landsformand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund.

Hun vil selv være på gaden med en raslebøsse.

Lørdag den 21. er international Alzheimerdag og i årevis også fast dag for foreningens gadeindsamling. Og i år er det altså for første gang muligt lokalt at give et bidrag til en frivillig med en raslebøsse.

De penge, der kommer ind, skal bruges til forskning i den opslidende sygdom, der ikke blot rammer den syge, men også de pårørende.

Indsamlerne bliver forkælet lidt af Tornøes Hotel, der har inviteret dem alle til morgenbuffet, inden de skal ud på gader og torve med deres raslebøsser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce