Annonce
112

En stribe sigtelser efter ulykke: 16-årig kørte med høj fart over for rødt lys på Vollsmose Allé

Fyns Politi oplyste først, at en blot 16-årig bilist var kommet slemt til skade ved et færdselsuheld på Vollsmose Allé ved Egeparken. Det viste sig senere, at han var sluppe releativt billigt fra sammenstødet. Foto: Nils Svalebøg
En 16-årige dreng, der ifølge flere vidner kørte over for rødt lys på Vollsmose Allé og var skyld i en alvorlig ulykke, kan se frem til en lang række sigtelser, blandt andet for vanvidskørsel. Rutinemæssigt vil han også blive sigtet for at køre i påvirket tilstand.

Den 16-årige dreng, der onsdag i høj fart kørte over for rødt lys på Vollsmose Allé og ramte en 28-årig kvinde i en anden bil, kan se frem til en stribe sigtelser.

Blandt andet for at køre over for rødt lys, for at køre for stærkt, for at køre uden førerret, for at køre i en ikke indregistreret bil, for at køre i påvirket tilstand og for i grov kådhed at forvolde fare for andre - straffelovens paragraf 252. Altså i dette tilfælde for at køre såkaldt vanvidskørsel.

- Og det er, fordi han har kørt på den måde, at han også bliver sigtet for at køre i påvirket tilstand. Det er ren rutine i den slags sager. Vi har ikke på nuværende tidspunkt kunnet konstatere, om han var påvirket, men der er selvfølgelig taget blodprøver, der skal fastslå, om han havde narko eller spiritus i blodet, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Ehm Christensen.

Den 16-årige kørte i en sort Audi A4, der var afmeldt. Bilen kørte altså ulovligt rundt uden registrering og dermed også uden forsikring. Bilen blev afmeldt 14. oktober, men nummerpladerne var ikke blevet afleveret og sad stadig på køretøjet.

Det alvorlige færdselsuheld skete på Vollsmose Allé ved Egeparken. De første meldinger gik på, at den 16-årige var kommet meget alvorligt til skade, men efter undersøgelser på OUH viser det sig, at han er stabil og er sluppet billigt. Han er dog fortsat indlagt til observation, oplyser Fyns Politi, der onsdag aften endnu ikke havde kunnet afhøre ham.

Annonce
Fyns Politi oplyste først, at en blot 16-årig bilist var kommet slemt til skade ved et færdselsuheld på Vollsmose Allé ved Egeparken. Det viste sig senere, at han var sluppe releativt billigt fra sammenstødet. Foto: Nils Svalebøg

 

Høj fart

Flere vidner har fortalt politiet, at den 16-årige dreng kom kørende ad Vollsmose Allé i nordlig retning i høj fart og kørte over for rødt i krydset mellem Egeparken og Bådvej. I krydset ramte han en anden bil og fortsatte et godt stykke videre og ramte til sidst et træ.

Den anden bil, som var involveret i sammenstødet, blev kørt af en 28-årig kvinde, som umiddelbart er sluppet uden skader. Hun kørte i en lille Citröen C1 og var på vej over krydset for grønt lys.

Vollsmose Allé blev spærret i nordgående retning fra Kildegårdsvej til Egeparken efter uheldet, men politiet er færdig med at rydde op efter uheldet.

... Artiklen er opdateret kl. 20.10.

En 28-årig kvinde blev påkørt i sin bil af den 16-årige, men hun er umiddelbart sluppet uden skader. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce