Annonce
Odense Håndbold

Althea vil i det rigtigt sjove selskab: Odenses landsholdsprofil har en ungarsk drøm

Althea Reinhardt nævner ungarske Györ som en spændende klub, hvis hun en dag vil til udlandet. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Odense-stjernen drømmer om at bringe klubben ind i det rigtigt sjove Champions League-selskab - og om selv at prøve kræfter i udlandet.

HÅNDBOLD: Om få dage kan Odense-profilen og landsholdsspilleren Althea Reinhardt stå med sin første DM-guldmedalje om halsen, når Odense Håndbold lørdag gæster Viborg HK i den anden - og potentielt afgørende - DM-finale.

Skulle det lykkes for Reinhardt og resten af det orange slæng endelig at bringe guldet til Fyn, stopper keeperens håndbold-drømme og -ambitioner dog ikke dér.

- Alle de drømme, alle spillere har, har jeg selvfølgelig også, siger Althea Reinhardt til Sport Fyn, da snakken falder på hendes sportslige fremtidsudsigter.

Annonce

Én af dem er at prøve kræfterne af i udlandet, fortæller hun.

- Selvfølgelig vil jeg gerne prøve udlandet. Det kunne være fedt at lære en anden kultur og lære endnu mere i den store vide verden, siger hun med det forbehold, at hun er superglad for at være i Odense Håndbold lige nu.

- Hvis jeg skulle ud at spille et sted, skulle det være sådan noget som Györ (i Ungarn, red.), og den franske liga ser også spændende ud. Men det skulle være, fordi håndbolden var på så højt et niveau, at det ville give mening, fortæller Althea Reinhardt.

I Györ er danske Anne Mette Hansen på kontrakt, ligesom også Reinhardts nuværende holdkammerat Nycke Groot har spillet for ungarerne.

- Håndbolden i Danmark er jo på et ret højt niveau. Det fede ved den danske liga er, at alle kan slå alle. Det er sindssygt tæt, og man skal præstere hver kamp. Men selvfølgelig vil man også prøve kræfter med de helt store, tilføjer hun.

Kan flytte Odense

I sommeren 2020 sagde blandt andre Kathrine Heindahl, Stine Jørgensen og Trine Østergaard farvel til Odense Håndbold - alle tre for at drage til udlandet.

Fynske Heindahl tog til CSKA Moskva i Rusland, og det har Althea Reinhardt snakket med hende om.

- Det er sjovt at høre fra Heindahl, der jo har valgt et land som Rusland, som måske ikke er det første, man vil tænke på. Det er en helt anden kultur. Det er det fede, at man kan komme ud at opleve en masse som håndboldspiller, siger Odense-målvogteren.

I første omgang har Reinhardt en kontrakt med Odense, der gælder til sommeren 2024, og der kan nå at ske meget i løbet af de tre år frem til kontraktudløb.

- Jeg har forlænget med Odense i troen på, at vi kan flytte Odense, og at Odense kan flytte mig, lyder det.

Så er spørgsmålet, hvor meget Odense Håndbold kan flyttes.

- Som det ser ud lige nu, er vi et stykke fra at kunne vinde Champions League. Men prøv at se, hvad der er sket på fem år. Man skal aldrig sige aldrig, og jeg tror på, at det kan lade sig gøre, siger Althea Reinhardt og fastslår:

- Odense kan blande sig i det sjove selskab i Champions League.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce