Annonce
Nordfyn

Alternativt netværk: - Ingen skal sidde alene på barsel

Inden æbleskiverne kom på bordet, var det fyldt med de babyer, der ikke mente, at de skulle sove. Foto: Dorthe Wolff
- Vi deler æbleskiver og fødselsberetninger som den mest naturlige kombination, lød det i den seneste invitation fra Barselsnetværk Søndersø. Et netværk, der inviterer til en ugentlig barselscafé i Borgercafeen, hvor der bliver skabt netværk både børn og voksne imellem.
Annonce

Søndersø: Som nytilflytter i en by kan det være svært at skaffe sig et netværk og nogle at mødes med. Særligt under en barsel kan behovet for nogle at snakke med føles ekstra stort, når dagene flyder ud i ét med bleskift, gylp og røde numser. Det mærkede i hvert fald 30-årige Louise Lagoni, der er på barsel med sit andet barn, og derfor har hun nu taget initiativ til Barselsnetværk Søndersø.

- Det kom sig af en snak med Rikke og Line, som jeg mødte til babyyoga, hvor vi fulgtes ad hjem og fik snakket lidt sammen. Der opdagede jeg pludselig, at det ikke kun er mig, der mangler noget netværk her i byen. Det gør de også, selvom de er fra området og deres forældre stadig bor heromkring.

Louise Lagoni fortæller om fødslen af sit andet barn, som foregik i et badekar hjemme i stuen. Foto: Dorthe Wolff
Annonce

Mødregruppen dækker ikke hele behovet

Barselsnetværket afholder en ugentlig barselscafé i Borgercafeen i Søndersø. Her må man droppe ind, som det passer, og så er der kaffe på kanden. Nogle gange er der et bestemt tema og andre gange er der inviteret en udefrakommende oplægsholder. Arrangementerne kan følges på netværkets facebook-gruppe.

Rikke Blomstrøm Aidoo har sammen med Line Thomsen hjulpet Louise Lagoni med at starte barselsnetværket op, og selvom hun er opvokset i Søndersø har hun ligesom Louise Lagoni manglet et netværk i byen.

- Alle, der boede her, da jeg var barn, er flyttet væk, så jeg skal også starte helt forfra i forhold til at få et netværk. Altså det er rart at komme i en mødregruppe, men jeg var ret hurtig til at gribe Louises idé og stod klar til at hjælpe hende, fordi jeg også har mærket et behov for et sted i byen, hvor vi kan samles og få en åben snak.

Line Thomsen, der for et år siden flyttede retur til Nordfyn efter mange år uden for kommunen, kan genkende det med at starte på bar bund. Og hun er enig i, at mødregrupper ikke dækker hele behovet.

- Herude på landet kan der godt gå lang tid, før en mødregruppe bliver stykket sammen. Samtidig er det også rigtig rart at kunne mødes på neutral grund, hvor der ikke er nogen, der føler sig pressede over at skulle støvsuge eller bage boller, forklarer Line Thomsen.

- Nogle mødregrupper mødes også kun hver anden uge. Og personligt har jeg da brug for at snakke med nogle voksne mere end hver 14. dag, når jeg er på barsel. Samtidig tænkte jeg, at hvis mit overskud kan gøre, at nogle mødre kan få nogle at snakke med, så de ikke sidder og er ensomme omkring deres baby og amning, jamen så er det det hele værd. Ingen skal sidde alene på barsel, understreger Louise Lagoni.

Annonce

Voksennetværk

Men barselscaféen er også startet med henblik på at skabe længerevarende bekendtskaber og netværk.

- Det der jo sker, er, at børnene har nogle at lege med - også på sigt - og det betyder samtidig, at man som voksen får nogle at snakke med. Så det er da helt sikkert også en måde at skabe voksennetværk på, mindst lige så meget som det handler om ungerne, forklarer Louise Lagoni.

Til den seneste barselscafé fredag formiddag var temaet fødselsberetninger, og i invitationen lød det "Vi deler æbleskiver og fødselsberetninger som den mest naturlige kombination." Som sagt, så gjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Annonce