Annonce
Indland

Alternativet ville have ansatte til at sende intimbilleder

Uffe er selvfølgelig med på idéen, så det kan blive et rent tilløbsstykke, skrev Alternativets pressechef i en intern mail, hvor han opfordrede mandlige ansatte til at indsende billeder af deres "pik i slap tilstand".

En Alternativet-idé om at lave en collage med billeder af mandlige kønsorganer blev droppet efter modstand.

Annonce

Ansatte i Alternativet blev i foråret opfordret af en chef til at sende fotografier af deres "pik i slap tilstand".

Det fremgår af en intern mail, som partiets pressechef, Magnus Haslebo, sendte til medarbejderne og folketingsgruppen. Det skriver Jyllands-Posten, der er i besiddelse af mailen.

De skulle bruges i forbindelse med en 100 års fødselsdag på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet, så partiet kunne give "en lille fiffig collage" af de mandlige kønsorganer, forklarede chefen.

Haslebo skrev desuden, at partiets politiske leder, Uffe Elbæk, "selvfølgelig er med på idéen, så det kan blive et rent tilløbsstykke dernede".

Men mange andre i partiet var ikke begejstrede, og få timer senere blev collagen droppet.

Uffe Elbæk mener, at "det er problematisk, han skal kommentere noget, som ikke blev til noget, fordi det var en dårlig idé". Det siger han til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Men jeg tror, jeg har kommenteret idéen, da jeg hørte om den, ved at jeg grinede og har sagt et eller andet. Det var en langt ude idé, og længere var den ikke. Jeg opfattede det som en misforstået joke.

Magnus Haslebo, der sendte mailen afsted, stopper af andre årsager med udgangen af november som pressechef. I en sms til Jyllands-Posten skriver han:

- En kreativ kultur kræver, at der er plads til vilde idéer, og dette er langtfra den vildeste udklækket i Alternativet. JP vil få travlt, hvis der skal skrives om alle dem, der ikke blev til noget, så go, go, go.

En måned efter at mailen blev sendt af sted, indløb en generel klage til partitoppen fra flere medarbejdere, som kritiserede en "alt for direkte" omgangstone og en ødelæggende "festkultur".

Den interne utilfredshed er de seneste dage blevet afdækket i Jyllands-Posten. Heriblandt hvordan en ældre ansat i partiet krænkede et yngre medlem og blev fyret men siden genansat på et internationalt projekt.

Alternativet har som konsekvens af klagerne iværksat en intern kulegravning af arbejdsforholdene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce