Annonce
Debat

Alternativet: Danskerne skal kunne dyrke cannabis i køkkenhaven

Illustration: Gert Ejton

Cannabis: I Alternativet mener vi, at cannabis bør legaliseres i Danmark, og flere undersøgelser viser, at flertallet af danskerne er enige. Sidste måling fra Epinion viser, at 53 pct. er for og 27 pct. er imod.

Det afspejler sig desværre ikke hos partierne på Christiansborg, hvor et stort flertal - Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet - er helt imod legalisering. En fuld legalisering kan derfor have lange udsigter med den nuværende regering, så i Alternativet er vi kommet op med et forslag, der måske kan fungere som et kompromis mellem befolkningen og Christiansborg.

Vi foreslår at indføre Alaska-modellen i Danmark, som tillader alle over 18 år at hjemmedyrke cannabis til eget forbrug. Helt konkret må man i Alaska dyrke seks planter ad gangen, hvoraf tre må være i blomst. Og man må kun have op til 28 gram cannabis på sig udenfor hjemmet.

Det vil altså stadig ikke være tilladt at sælge cannabis, men det vil afkriminalisere en masse almindelige mennesker, der sådan set bare foretrækker ét rusmiddel frem for et andet. Et rusmiddel der i øvrigt er langt mindre farligt end alkohol.

Hjemmedyrkning gør det også muligt at sikre, at der ikke er skadelige tilsætningsstoffer og narkotiske stoffer i canabissen, som bagmændene i dag kan finde på at tilsætte for at skabe øget afhængighed af deres produkter.

Samtidig vil hjemmedyrkning svække økonomien markant hos banderne og rockerne, som i dag tjener milliarder på de omkring 20 tons cannabis, der årligt bliver solgt i Danmark. Og så frigiver det ressourcer til politiet, fordi de ikke længere skal jagte helt almindelige mennesker, der bare ønsker at købe cannabis til eget forbrug. Og fordi de i stedet kan fokusere på at bekæmpe de kriminelle rockere og bander, der i dag tjener kassen på, at cannabis er ulovligt.

Forslaget om hjemmedyrket cannabis legaliserer altså ikke cannabis helt, men det er et stort skridt på vejen. Og det er en oplagt mulighed for at tage kontrollen tilbage fra banderne til samfundet og den enkelte. Den mulighed håber jeg virkelig, regeringen vil gribe. Og jeg er ret sikker på, at det vil være med befolkningens opbakning.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce