Annonce
Læserbrev

Alternativer til kunstgræs og andet plastic

Annonce

Læserbrev: Nye kunstgræsbaner i Odense? Kunstgræs består af plasticgræsstrå og et andet materiale, der medfører microplastproblemer i miljøet. Det forsøger man så at finde en miljøvenlig løsning på. Det enkleste og bedste må være simpelthen ikke at benytte kunstgræs overhovedet.

Det vil betyde, at fodboldklubberne ikke får de fordele, kunstgræsbanerne kunne give dem. Og det er også aldeles ligegyldigt i en tid, hvor forureningen er så alvorlig, at verdenshavene er i fare for at blive til en slags tyktflydende plasticsuppe.

Plastic er et fantastisk materiale. Det er velegnet til utroligt mange ting, og undertiden er det endda det bedste. Efterhånden er det blevet sådan, at hvis noget overhovedet kan laves af plastic, så gør man det. Som situationen er, mener jeg, at hvis man på nogen måde kan undgå at bruge plasticmaterialer, så er det den mulighed, man skal vælge – også selv om det måske bliver lidt dyrere og besværligere end plasticløsningen.

Masser af ting kan laves af andet end plastic og blev det også tidligere. Det gælder fx sodavandsflasker, chokoladepapir, medicinemballage, bæreposer, affaldssække, vinduesrammer, geværskæfter, flagknopper, paukeskind, havemøbler, klavertangenter, køkkenredskaber, bakspejle, kædeskærme til cykler, dørhåndtag, ringbind, brillefutteraler, urtepotter - ja, jeg kunne blive ved, men så bliver læserbrevet for langt. Prøv selv at fortsætte listen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bevar naturen på Nyborgs volde

Coronavirus

Live: Professor opfordrer til at droppe daglige coronatal

GOG

Genlæs livebloggen: GOG tager den første titel i 13 år efter drama

Annonce