Annonce
Odense

Alt var galt med skæv bilist

Politiet måtte have den store bødeblok frem. Genrefoto: Michael Bager

Det bliver nu formentlig meget dyrt for en odenseansk bilist, at politiet klokken 03.00 natten til tirsdag stoppede ham i en bil i Birkeparken i Vollsmose. For betjentene skulle have den store blok frem for at notere alle mandens lovovertrædelser. Som det første kunne politiet hurtigt konstatere, at han kørte bil selv om han har fået frakendt retten til at køre - og dermed ikke har noget kørekort. Så viste en ransagning af bilen også, at han var i besiddelse af et slagvåben i form af et bat af træ, der lå i bilen. Og da betjentene samtidig fandt stoffer i bilen var der tre på stribe. En fjerde sigtelse kom også på blokken, da resultatet af en narkometertest viste, at han også kørte i bil i narkopåvirket tilstand.

De mange sigtelser vil med sikkerhed resultere i en kæmpe bøde - og måske en kortere frihedsstraf på et senere tidspunkt. Det er dog i sidste ende mandens fortid, der afgør det. Manden blev løsladt igen, da politiet var færdige med ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce