Annonce
Nyborg

Alt taget af flammerne: Lokale samler ind til Nyborg-familie efter brand

Branden på Gl. Vindingevej i Nyborg opstod mandag ved 21.30-tiden, mens far, mor og tre børn lå og sov. Få meter derfra er et nyt hus ved at blive opført, men der kan gå op til et halvt år, før familien kan flytte ind. Foto: Peter Krogh Frausing

Det er stadig uvist, hvorfor der sent mandag aften udbrød brand i et hus på Gl. Vindingevej. En familie på fem personer slap derfra med livet i behold, men har mistet alt indbo. Nu har pårørende og kolleger taget initiativ til en indsamling.

Nyborg: - Vi taler om en familie med tre børn, der har mistet alt med mindre end en uge til jul. Heldigvis kom de alle ud i god behold. Men at gå i seng om aftenen og have alt, men så at vågne op, og det hele står i flammer. Det er jo dybt, dybt tragisk. Jeg har det forfærdeligt med det, og jeg føler virkelig med dem.

Sådan siger Judy Christiansen, Nyborg, efter at der sent mandag aften udbrød brand i et hus på Gl. Vindingevej. Beboerne slap ud med livet i behold, men måtte efterlade alle deres ejendele, som nu er gået op i røg. Judy Christiansen kender et af familiemedlemmerne efter at have arbejdet sammen med hende gennem flere år, og nu står hun og flere kolleger bag en indsamling, der skal hjælpe familien med at komme på fode igen.

- Indtil videre har vi kun fået positive reaktioner. Jeg har to poser med tøj stående hjemme hos mig, og senere i dag (onsdag, red.) skal jeg ud og hente flere ting, fortæller Judy Christiansen, der blandt andet har spredt budskabet gennem den åbne Facebook-gruppe "Stop madspild og hjælp andre i Nyborg og omegn".

Annonce

Det er ikke noget, man sådan lige kommer over, for man forestiller sig jo det værste, der kunne ske. De nåede heller ikke mere end lige at komme ud, før det var for sent.

Anna Lise Hansen, pårørende til familie, der har mistet sit hus i brand på Gl. Vindingevej
Onsdag morgen måtte brandfolkene igen i aktion, da det begyndte at ulme fra ruinerne. Billedet her er fra den første efterslukning tirsdag formiddag. Foto: Kasper Riggelsen

Undslap med nød og næppe

Med i indsamlingen er også Anna Lise Hansen, der om muligt er endnu tættere på familien. Hun er nemlig børnenes mormor, og det var hos hende, at familien på fem overnattede fra mandag til tirsdag, efter at der var udbrudt brand i det stråtækte hus på Gl. Vindingevej klokken cirka 21.30 mandag aften.

- Jeg må indrømme, at jeg blev noget chokeret, og jeg fik ikke sovet ret meget den nat. Det er ikke noget, man sådan lige kommer over, for man forestiller sig jo det værste, der kunne ske. De nåede heller ikke mere end lige at komme ud, før det var for sent. De går normalt i seng ved 20.30-tiden, så de var alle faldet i søvn, da branden opstod. Heldigvis vågnede min datter ved brandalarmen, for min svigersøn sov så tungt, at han intet hørte, fortæller hun.

Efter aftale med datterens kolleger har Anna Lise Hansen sagt ja til, at tage imod de mange effekter, som bliver samlet ind. De havner i første omgang i hendes garage, men allerede tirsdag var hun forbi med nogle af første ting, der var kommet ind.

- Børnene fik hver et sovedyr og lidt bøger, spil og tøj. Derudover var vi ude og købe nyt tøj til dem i går. Men der står stadig noget ude hos mig. Jeg synes, det er fantastisk, at nogen har overskud til at arrangere en indsamling for andre lige op til jul, hvor man har travlt med så mange andre ting, siger hun.

Uafklaret boligsituation

Familien er indtil videre indkvarteret på et hotel, men ifølge Anna Lise Hansen er man nødt til at finde en anden løsning meget snart. Hotellerne lukker nemlig ned mellem jul og nyt. Derfor håber familien nu, at man kan leje sig ind i et hus i Ravnekærlund, der står tomt.

- Min mand har her også været inde og kigge på Bed & breakfast, men der er ikke noget frit i nærheden. Så hvis det ikke kan lade sig gøre at leje sig ind i Ravnekærlund, ved vi ikke lige, hvad vi skal stille op i det halve år, indtil deres nye hus er bygget færdig. Vi har godt nok et fælleshus i andelsforeningen, men det er der andre, der skal bruge i juledagene, siger hun.

Hvis det lykkes at overtage det tomme hus, vil familien få brug for møbler af enhver slags. Men lige nu og her er det især tøj og fodtøj, som har førsteprioritet. For børnenes vedkommende taler vi om tøj til drenge i størrelserne 110-16, 154 og 172, mens de to ældste bruger størrelse 39/40 i sko. Det yngste medlem af familien er blot fire år, men stor af sin alder.

Ifølge Anna Lise Hansen kan også almindelige fornødenheder så som håndklæder og ting til køkkenet bruges. Har man noget, der kan undværes, kan det afleveres på adressen Tronnehaven 20 i Nyborg. Onsdag morgen måtte brandfolkene i øvrigt endnu en tur til Gl. Vindingevej for et efterslukke branden. Denne gang var der dog tale om et meget lille område, der stadig ulmede.

- Men det fik vi kvalt med en ordenlig omgang skum og vand, fortæller indsatsleder Stig Danielsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce