Annonce
Odense

Alt optaget til to første møder: 1300 er klar til at diskutere velfærd med borgmesteren

Langt over 1000 borgere har foreløbig takket ja til fordelt på fire møder at diskutere velfærd med borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Arkivfoto: Lasse Hansen
1300 odenseanere har foreløbig meldt sig til de borgermøder, borgmesteren og byrådet har inviteret til for at diskutere presset på velfærden. På to af de fire møder er alle pladser optagede.

Hvorfor kan politikerne ikke selv løse opgaven? Er det ikke det, de er valgt til? Og hvad med velfærds-taskforcens eksperter, der allerede har leveret anbefalinger. Er det ikke nok?

Sådan har nogle af reaktionerne været, efter borgmesteren og med ham byrådet har inviteret odenseanerne til borgermøder om byens velfærd, der med et stigende antal børn og ældre er under pres.

Men langt over tusind borgere har allerede meldt sig interesserede i at være med i diskussionen, i at bidrage med idéer og prioriteringer.

Og de har gjort det i en sådan grad, at alle 400 stole på de to første af fire borgermøder på forhånd er meldt optaget.

Det er onsdagens møde på Hunderupskolen, det er mødet på Tarup Skole i næste uge, og også de to kommende borgermøder har lange tilmeldingslister.

I invitationen, der fra kommunen er sendt ud til de odenseanske E-bokse, skriver borgmester Peter Rahbæk Juel (S) på vegne af byrådet, at det er en stor opgave, der venter, at de ønsker alle idéer og forslag lagt frem, og at der er brug for "at stå sammen om Odense".

- Vi kommer til at prioritere og indrette os anderledes for at bevare den borgernære velfærd, understreger Rahbæk Juel i brevet.

Annonce

De fire møder

Onsdag d. 14. august 2019 kl. 19-21 på Hunderupskolen.
Værter er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).
400 pladser - alt optaget.


Mandag d. 19. august 2019 kl. 19-21 på Tarup Skole.
Værter er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro (SF).
400 pladser - alt optaget.


Torsdag d. 29. august 2019 kl. 19-21 på Risingskolen.
Værter er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K).
400 pladser - 97 ledige stole.


Mandag d. 2. september 2019 kl. 19-21 på Rosengårdskolen.
Værter er borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).
300 pladser - 98 ledige stole.

Politiske værter

Beregninger viser, at der på grund af det stigende antal børn og ældre frem mod 2028 bliver behov for cirka 1100 ekstra medarbejdere i Odenses dagpleje, vuggestuer, børnehaver og ældrepleje. Det efterlader en ekstra velfærdsregning på omkring en halv milliard kroner årligt, og på den baggrund har politikerne besluttet i første omgang og på næste års budget at omprioritere 200 millioner kroner til velfærden - det går især ud over administrationen, kulturen og vækstinitiativer.

Der er også nedsat et borgerråd bestående af 100 repræsentativt udvalgte Odense-borgere, som skal hjælpe politikerne med prioriteringer, ligesom der på Odense Kommunes hjemmeside kan afleveres velfærdskommentarer.

Der er imidlertid ingen løfter om, at borgeridéerne bliver til noget.

- Det er i sidste ende et politisk ansvar at træffe beslutninger om indretningen af velfærden, men kvaliteten af vores beslutninger højnes, hvis de formes af idéer og og forslag fra borgerne, lyder det i brevet.

Det er borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der er vært ved alle fire borgermøder, mens rådmændene skiftes til at være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Faaborg-vægter kritiserer vinderforslag: - Skal der liv i Faaborg, skal vi have en bedre vej til Odense

Annonce