Annonce
Rejser

Alt optaget: Nordfynske sommerhuse populære som aldrig før

Nordfynske sommerhuse er ekstremt populære blandt sommergæster - faktisk i en sådan grad, at der er alt for få af dem til udlejning. Arkivfoto: Birgitte Carol heiberg
Udlejningsbureauet Campaya oplever ekstremt stor efterspørgsel på sommerhusene i Nordfyns Kommune i de ombejlede måneder juni, juli og august - og interessen vokser stadig.

Nordfyn: - I både denne uge og den næste er belægningsprocenten i de 249 sommerhuse i Nordfyns Kommune på vores platform mere end 99 procent. Sådan var det også i sidste uge, og sådan var billedet i øvrigt også sidste år i de meget efterspurgte juliuger.

Så klar er meldingen fra Jesper Kamp Kruse, kommunikationschef hos det digitale udlejningsbureau Campaya. Bureauet er en af de største aktører på markedet for sommerhusudlejning i Nordfyns Kommune.

I en pressemeddelelse oplyser Campaya, at årets sommerhussæson - udover popularitet - også udmærker sig på et andet parameter:

Annonce

- I år ser det ud til, at sommerhusene er fyldte lidt længere. I al fald kan vi i vores udlejningsdata se, at der på nuværende tidspunkt er lejet flere sommerhuse i august på Nordfyn, end hvad billedet var på samme tidspunkt sidste år, udtaler Jesper Kamp Kruse og fortsætter:

- Den seneste tid har vi haft rigtig stor efterspørgsel fra særligt de tyske feriegæster, som med det samme vender tilbage, så snart restriktionerne giver mulighed for det.

Mangel på sommerhuse

Eneste malurt i sommerdrikkens bæger er faktisk, at der ganske enkelt ikke er nordfynske sommerhuse nok til at komme det betydelige udlejningsbehov i møde.

- Campaya har lavet opgørelser over den lokale udlejning de seneste fem år, og alle år har der været ekstremt stor efterspørgsel på sommerhusene i Nordfyns Kommune; efterspørgslen bliver bare større og større. Men desværre er der ikke nok sommerhuse at leje, og det betyder, at der kommer færre feriegæster til området, end hvad der er efterspørgsel til, konkluderer Jesper Kamp Kruse.


Campaya har lavet opgørelser over den lokale udlejning de seneste fem år, og alle år har der været ekstremt stor efterspørgsel på sommerhusene i Nordfyns Kommune.

Jesper Kamp Kruse, kommunikationschef hos Campaya


Han vil gerne slå et slag for, at man som sommerhusejer tjekker op på de nye regler for udlejning; de er nemlig noget mere lempelige, end de før har været.

- Vi ved fra både egen erfaring og analyser, at den primære barriere for udlejning naturligt er, at husejerne selv vil kunne bruge huset. Og det er der faktisk rigtig god mulighed for med mange af udlejningsmodellerne, men det er langt fra alle sommerhusejere, der ved det, oplyser Jesper Kamp Kruse.

Han uddyber:

- Tidligere var der nemlig ret strikse krav fra bureauerne om, at sommerhusene hos dem skulle være tilgængelige for udlejning det meste af året og hele sommeren, men sådan er det ikke længere. I dag er bureauernes modeller mere fleksible, og der findes også de digitale muligheder, hvor det er fuldstændig fleksibelt, hvor meget husejerne vil udleje deres sommerhus.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Nyborg For abonnenter

Sygeplejerske fra Nyborg undrer sig over regeringens plan om nærhospital i hendes hjemby: - Det er helt malplaceret

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det begyndte med en legetøjsgravemaskine for tre år siden: Nu er firmaet på byggepladser i hele verden

Nordfyn For abonnenter

Daniella blev kørt ned - og folk kører stadig for stærkt: Politiet udskrev 75 bøder på 23 timer

Nyborg

Ups! Uheld på køreteknisk anlæg: Elev-lastbil væltede om på siden

Kerteminde

Grillos-Mike stopper på 'Hovedet': - Nogle gange er det jo ikke altid godt, når det går godt

OB

Max Fenger lurer i startopstillingen i stedet for Bashkim Kadrii

Navne For abonnenter

Hov, hvad er nu det for nogle sjove små skilte: Torben tager kampen op mod fartdjævlene

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Fyn

Tættere på borgerne: Ingen skal mangle en praktiserende læge

Assens

Michelle og Jonas har byens mest mærkværdige bil: - Så kan jeg da finde den, hvis folk stjæler den

Fyn

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Erhverv

Center klar til udvidelse: - Vi håber snart, vi kan kan annoncere nogle samarbejdspartnere

OB For abonnenter

Svært at se at noget bliver bedre: OB mangler at rykke sig bare en meter

Odense

Vestre Stationsvej ensrettes i to uger og lukkes helt for gennemkørsel i weekenden

Annonce