Annonce
OB

En præstation uden brod: OB lukkede AaB ind i top seks-kampen

Jeppe Tverskov har spændt for Jakob Ahlmann og der er korrekt straffespark. Foto: Henninger Bagger
OB leverede en blev præstation uden brod i Aalborg, hvor AaB fortjent fik kontakt med fynboerne i top seks-kampen.

FODBOLD: Det kan godt være, at de mange skader efterhånden sætter sig på OB's mandskab.

Der var i hvert fald så mange host fra den fynske bil ved Limfjorden, at det ind imellem føltes som om, at der var hældt benzin på en dieselmotor.

For tyve minutter i første halvleg afgjorde den kamp og i den periode var AaB det klart bedste hold og vandt på det straffespark, der var en udløber af et generelt forsvarslæk.

OB var allerede draget mod Limfjorden torsdag med en masse udfordringer i spillerbussen.

Den kraftfulde forsvarer Marco Lund var blevet skadet, så han kunne ikke gå direkte ind og erstatte karantæneramte i Ramon Leeuwin på de yderste stopperpladser.

Derfor fik kun 17-årige Daniel Obbekjær for første gang chancen fra start, mens Alexander Juel Andersen tog tjansen som tredje stopper med Jeppe Tverskov som dirigenten med lårbind i midten. I forvejen var Ryan Johnson Laursen og Troels Kløve igen helt ude, Moses Opondo på bænken og "stjerne-købet" Issam Jebali helt ude af truppen.

Men Jacob Barrett var overraskende med fra start, og de første ti minutter så præsentable ud med en headechance til Jeppe Tverskov efter et skarpt slået hjørnespark. Selv om Oliver Christensen allerede efter fire minutter måtte parere en helt frispillet Mikkel Kaufmann.

AaB stod denne gang med ni mand bag bolden af respekt for fynboerne, der ofte har slået til på de her kanter i nyere tid. Når nordjyderne selv havde kuglen, så kilede Frederik Børsting og Lucas Andersen sig ind mellem OB's yderste stoppere og wingbacks og gjorde OB'erne usikre.

Lucas Andersen og Jakob Ahlmann kørte godt rundt med Oliver Lund og Mads Frøkjær-Jensen i højresiden og derfra kom så de nordjyske chancer. Det skulle gå galt, og Jeppe Tverskovs benspænd mod Jakob Ahlmann i feltet var indiskutabelt.

Oliver Christensen valgte rigtig side på straffesparket, men Lucas Andersen placerede det hårdt og yderligt.

Da Mikkel Kaufmann havde misbrugt en helt åben headechance midt foran OB's bur reagerede træner Jakob Michelsen efter tyve minutter og konverterede til 4-4-2.

Oliver Lund blev trukket over som venstre back, Jacob Barrett skubbet frem og Alexander Juel Andersen røg over som højre back for at sætte en prop i.

Efter en halv time blev Mads Frøkjær-Jensen omsider kvartfarlig med sine glidende løb og kort før pausen kom Sander Svendsen omsider i en en-mod-en-situation mod Jores Okore, men Jakob Rinne reagerede flot på nordmandens hug og fik returen skrabet væk. Men da de to hold gik til pause var AaB's føring såre fortjent mod et OB-hold, hvor især forsvars-automatismerne ikke sad i skabet.

Annonce

Kampen Kort

Superliga, AaB-OB 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Lucas Andersen (13) straffespark begået af Jeppe Tverskov mod Jakob Ahlmann.

Advarsler: Daniel Obbekjær, OB (35), Jakob Ahlmann, AaB (48), Jores Okore, AaB (90+3), Oliver Lund, OB (90+6)

AaB (4-5-1) Jacob Rinne - Kristoffer Pallesen, Kasper Pedersen (81. Mathias Ross Jensen), Jores Okore, Jakob Ahlmann - Frederik Børsting, Magnus Christensen, Iver Fossum, Patrick Olsen (74. Oliver Klitten), Lucas Andersen - Mikkel Kaufmann (61 Oliver Abildgaard).

OB (3-5-2) Oliver Christensen - Daniel Obbekjær (46. Moses Opondo - karakter: 02), Jeppe Tverskov, Alexander Juel Andersen - Oliver Lund, Jens Jakob Thomasen, Janus Drachmann, Mads Frøkjær-Jensen (62. Mathias Greve), Jacob Barrett Laursen - Sander Svendsen (75. Anders K. Jacobsen), Bashkim Kadrii.

Bedste spillere: AaB: Lucas Andersen OB: Oliver Christensen

Dommer: Sandi Putros - karakter: 7.

Tilskuere: 6.086

Næste kamp: Søndag 27.10., kl. 14.00 OB-FC Nordsjælland

Offensiv satsning

Unge Daniel Obbekjær, der ikke rigtigt fik fodfæste i første halvleg og havde svært ved at ramme en medspiller over den lange distance, blev ofret i pausen. Men det var også en offensiv udskiftning, fordi Moses Opondo kom ind, så Jacob Barrett igen blev rykket tilbage som back i 4-4-2-systemet, hvor Alexander Juel Andersen blev Jeppe Tverskovs stopper-makker.

OB havde svært ved at ved at konstruere noget konstruktivt. Sander Svendsen, Bashkim Kadrii og Mads Frøkjær fandt aldrig hinanden og efter godt en time kunne AaB have lukket og slukket. Frederik Børsting tog et alt for langt træk uden om målmand Oliver Christensen, så en 100 procents-chance blev forvandlet til en banalitet ude i siden.

Værterne valgte at tætne om resultatet og tog midtbane-håndværkeren Oliver Abildgaard ind mod OB-mandskabet, der var startet med fire spillere af egen avl.

Men så kom Jacob Barrett første gang i kampen til baglinjen og sendte kuglen fladt ind, hvor Sander Svendsen sparkede lige på keeper Jakob Rinne fra syv meters afstand.

Helt logisk at OB forsøgte sig med Mathias Greve og Anders K. Jacobsen i slutfasen.

Men der blev aldrig sat noget sammen, der kunne bruges til andet end en hat at trutte i.

OB's karakterer

Oliver Christensen 7

Daniel Obbekjær 02

Jeppe Tverskov 4

Alexander Juel Andersen 02

Oliver Lund 02

Jens Jakob Thomasen 02

Janus Drachmann 4

Mads Frøkjær-Jensen 02

Jacob Barrett Laursen 02

Sander Svendsen 02

Bashkim Kadrii 02

Der var mange AaB'ere, der sloges med Oliver Lunds fysik og aggressive duelspil, men i selve spillet med bolden kneb det for OB-fighteren. Her forsøger han at stoppe Jakob Ahlmann., Foto: Henning Bagger
Oliver Christensen ærgrer sig efter straffesparket, som han var tæt på at tage. Foto: Henning Bagger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce