Annonce
Debat

Alt for få virksomheder har beredskab på plads

Læserbrev: Når jeg møder de lokale erhvervsdrivende, tegner der sig et fælles mønster. Langt de fleste virksomheder i Svendborg og omegn har allerede indset, at truslen om it-kriminalitet er meget alvorlig. Flere frygter cyberangreb og med god grund. Et angreb kan nemlig koste dyrt og få store konsekvenser for drift, konkurrenceevne og fremtidsudsigterne for virksomhederne. Også for selv de mindste virksomheder.


Kun to ud af tre af dem har tegnet en cyberforsikring, der dækker driftstab og udgifter forbundet med it-kriminalitet.


Annonce

Alligevel har kun halvdelen af de danske virksomheder med 10-49 ansatte et beredskab, hvis cyberuheldet er ude. Og kun to ud af tre af dem har tegnet en cyberforsikring, der dækker driftstab og udgifter forbundet med it-kriminalitet. Det viser en ny erhvervsanalyse fra Købstædernes Forsikring, 2020.

Selv om de fleste virksomhedsejere anerkender cybertruslen, er der altså alt for få virksomheder, der vælger at tegne forsikring og endnu færre, der er har et beredskab klar.

Derfor vil jeg her slå et slag for, at virksomhedsejerne tager handling – det er nemlig vores lokale forretningsliv og potentielt din virksomheds overlevelse, der er på spil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce