Annonce
Svendborg

Alt er muligt på Hotel Svendborg

Pauser og netvær foregik i Hotel Svendborgs atriumgård, som til lejligheden blandt andet var blevet indhyldet i papir. Foto: Cosmin Cirstea.
Da Destination Fyn for nyligt afholdte konferencen Rethink Tourism fik værten, Hotel Svendborg, det i den grad at føle, da der blev vendt op og ned på hotellets atriumgård. Og sådan noget gør Hotel Svendborg gerne, for det er et konferencehotel, hvor alle ønsker gerne skal være mulige at efterkomme.

SVENDBORG. Under sloganet "Dare to be different" (vov at være anderledes, red.) rykkede den fynske turismeklynge Destination Fyn i sidste uge ind med konferencen Rethink Tourism og forvandlede Hotel Svendborgs atriumgård til et slaraffenland af gøglere, cirkusartister, en enkelt dj og en hel del graffiti.

Cirkus og gøglere stod Dynamo Workspace, som er et arbejdsrum for nycirkus og ny scenekunst, for, mens Hotel Svendborg sørgede for de rette rammer, og det gør de gerne, fortæller hotel- og konferencechef Lise Bisgaard Madsen.

- Vi synes, det her var et godt projekt, så det hoppede vi selvfølgelig med på. Som udgangspunkt går vi anderledes til tingene, og det gør vi, fordi vi gerne vil skille os ud i et marked, hvor vi allesammen ligner hinanden. For os er det vigtigt at følge med og gøre det, gæsterne efterspørger, og det kan man jo ved at tilbyde nogle rammer, hvor alt er muligt.

- Jo mere fleksible, vi er, jo flere har lyst til at bruge vores rammer. Vi kan jo ikke sige, vi ikke vil være med til gøre de ting, vores gæster efterspørger, for så lukker vi os selv ude og begrænser vores salg, siger Lise Bisgaard Madsen.

Annonce
Cirkusartister fra Dynamo Workspace i Odense stod for underholdingen i atriumgården. Foto: Cosmin Cirstea

Alt er muligt

Det er nemlig vigtigt at kunne tilbyde rammerne til snart sagt hvad som helst i en konkurrencepræget konferenceverden, hvor kunderne tit kigger efter hoteller, der ligger tættest på motorvejen, fortæller Lise Bisgaard Madsen:

- Man kigger på danmarkskortet og tænker, at man helst vil være tæt på motorvejen, og så vælger man derfra. Men vi bliver netop valgt fordi vores gæster bestemmer, hvordan de gerne vil have det. Vi er meget fleksible og lytter til deres ønsker og kommer med input til hvordan, vi kan være med til at skabe lige præcis den konference, de gerne vil have.

- Heldigvis har vi mange gæster, der har haft nogle rigtigt gode oplevelser hos os, og de går videre og fortæller om den gode oplevelse, de har haft hos os og vores "alt er muligt"-tankegang. Det er i hvert fald det, vi tænker, når vi møder vores gæster og skaber de rammer, der gør, at de kan performe og kan komme af med deres budskab, siger Lise Bisgaard Madsen.

Vær tidligt ude

Man skal til gengæld være tidligt ude, hvis man vil have de rigtige datoer.

- Oftest er vi i gang to år før. Og det skal man jo, hvis man vil have de rigtige datoer og de rigtige dage på ugen. Det er jo heldigvis fordi, vi har mange gæster, der vælger os igen og igen, og når de går ud af døren, er det bedste, der kan ske, at de kommer og siger: Vi vil godt lige kigge på en dato. Så ved vi, vi har gjort vores job godt, fortæller Lise Bisgaard Madsen.

Dj'en sørgede for feriestemning til rethink Tourism-konferencen, hvor sloganet var "Dare to be different". Foto: Cosmin Cirstea.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];