Annonce
Fyn

Alt er hjemmebygget: Musikfarmen i Davinde har vokseværk

Peter Sund og Trine Lunau har selv bygget studiet The Farm Music i Davinde, hvor deres aktuelle album "I dine hænder" er færdiggjort. Foto: Simon Staun

Peter Sund har i årevis indspillet og produceret på førstesalen i familiens stråtækte hus. Da corona satte en stopper for alle aktiviteter i marts, trådte han og fruen Trine Sund på speederen og fuldførte The Farm Music version 2.0 i baghaven.

Musik: Trine Lunaus og Peter Sunds nye album har fået titlen ”I dine hænder”. Og hænderne har i den grad været i brug de seneste måneder, hvor det musikalske ægtepar har færdiggjort både albummet samt ombygningen af og tilbygningen til et gammelt skur, så det nu huser studiet The Farm Music.

Lyset vælter ind gennem vinduerne i hjertet af studiet, hvor Peter Sunds mixerpult står med den optimale afstand til den lyddæmpende døde væg. Udsigten mod øst er en grøn mur og en blå himmel. Og hundredvis af røde prikker i et æbletræ.

- Det er en gammel skrøne, at et lydstudie helst skal ligge i en kælder eller en gammel bunker. I den sammenhæng er dette studie den diametrale modsætning, siger Peter Sund.

Annonce


Selv om der er færre og færre penge i musikudgivelser, er indspilning og udgivelse en elementær del af processen. Jeg tror stadig, der er et behov for studier og professionelle producere.

Peter Sund, musiker og producer


Det er ham, der tilbringer flest timer i studiet, og han var efterhånden blevet lidt desperat af at sidde oppe under loftet inde i deres hus, hvor der nærmest ikke kommer dagslys ind.

Han var derfor gået i gang med at ombygge familiens gamle skur, men havde ikke for alvor sat fut i projektet, før corona slettede alle aftaler i kalenderen i marts. Da besluttede ægteparret at hoppe i arbejdstøjet og knokle med deres største gør-det-selv-projekt til dato.

- Vi har gjort alt selv. Støbt fundamentet, sat gipslofter op og bygget tagkonstruktionen. Vi har brugt ufatteligt mange timer på Youtube og Pinterest, hvor man kan finde guider til nærmest alt. Det kan godt være, at der er nogle brædder, der sidder skævt, men til gengæld blev vi færdige på tre måneder, siger Peter Sund.

Han gik ofte entusiastisk ind i arbejdet med eksempelvis at sætte gips op, men løb så tør for motivation, hvorefter Trine måtte tage over.

- Jeg fik lidt rollen som finisher, fordi Peter efter et par dage med gips var dødtræt af det. Så drømte han videre om næste hurdle, hvorefter jeg så måtte afslutte opgaven, siger Trine Lunau.

Fakta

Trine Lunau og Peter Sund har spillet sammen i 19 år. Hun står for sang og harmonika, mens han spiller guitar og bidrager med sang. Privat er de også sammen og har tre børn.

Live har de ofte bassist Morten Jørgensen og trommeslager Peter Dombernowsky med, mens Palle Hjorth enkelte gange er med på klaver, orgel eller keyboard.

Lunau & Sund har udgivet fem albummer siden 2006. Det seneste, "I dine hænder", udkommer 9. september.

Peter Sund er desuden producer i The Farm Music - tidligere The Farm Studio , hvor flere end 50 albummer er kommet til verden.

De største udfordringer har de haft med at støbe fundament og betongulv.

- Hvis man ikke får støbt de to ting ordentligt, skaber det virkelig store problemer efterfølgende. Derfor var vi nødt til at trække i et par livliner, så det ikke gik helt galt. Da det er et lydstudie, er gulvet også ekstra vigtigt i forhold til lydabsorbering og akustisk, siger Peter Sund.

Højt til himlen

Lydgården har indtil videre været ramme for tre indspilninger. Med jazzmusikeren Jesper Hertz fra Svendborg, deres eget duoudspil ”I dine hænder” og senest den odenseanske guitarist Simon Høirup.

- Vi har fået virkelig god respons fra dem, der har indspillet her. Det er stadig det samme grej, men mange har talt om lyset og stemningen i rummene som afgørende. Det er også et fantastisk sted at arbejde, og om søndagen, når jeg holder fri, smutter jeg ofte over og tager en lur på sofaen, siger Peter Sund.

Peter Sund er glad for, at han byggede studiet ekstra bredt, da studiehøjttalerne skal stå mindst en meter fra væggen for at have optimale forhold. Foto: Simon Staun

- Mange har også nævnt, hvor fantastisk det er, at man kan gå direkte ud i naturen i pauserne. Man bliver ofte ret udkørt af at være i studiet, og så kan det være skønt at gå udenfor og mærke, hvor højt der er til himlen, siger Trine Lunau.

Både som sanger, pianist og harmonikaspiller skulle hun vænne sig til akustikken og atmosfæren i det nye studie, hvor ægteparret øver.

- Rummet er også et arbejdsredskab, når man er musiker, så det har krævet noget tilvænning. Det tog lidt tid at lande i det, men nu er vi blevet fortrolige med akustikken, siger Trine Lunau.

Der skulle gerne være mange flere, der lærte The Farm Music at kende. Gennem de albummer, der indspilles og produceres der, men også i kraft af en række nye tiltag med ”After Dark”-sessions.

- Tanken er, at vi live-streamer intime koncerter og samtaler om musik med nogle af de musikere, som benytter studiet. Vi har efterhånden fået styr på teknikken, så både lyd og billeder spiller. Senest havde vi Jan Olsen med live. Hans album, ”Secret Love”, var det sidste, vi indspillede i det gamle studie, siger Peter Sund.

Annonce

Legehus bliver gæsteværelse

Selv om han er tilknyttet som underviser og projektleder på to talentprojekter med folkemusik og klassisk sang i Region Syddanmark, udgør The Farm Music fundamentet i hans arbejdsliv.

- Selv om der er færre og færre penge i musikudgivelser, er indspilning og udgivelse en elementær del af processen. Jeg tror stadig, der er et behov for studier og professionelle producere, siger Peter Sund.

Bogreolen i The Farm Music skal både skabe hygge og forbedre akustikken. Sofaen under den er blevet et yndet sted for eftermiddagslure, Foto: Simon Staun

Fruen nikker.

- En ting er at sidde hjemme og bikse med nogle sange i sin egen boble. Noget andet er at dele dem med et publikum. Det sætter også et punktum på en måde, så man kan give plads til ny kreativitet. Jeg tror, at studiedelen er en uundværlig del af musikskabelsen. Det betyder også meget at få andres professionelle vurdering, siger Trine Lunau.

Selv om der er få meter fra huset til studiet, betyder det alligevel noget, at man ikke arbejder hjemme.

- Selv om det tager fem sekunder, har jeg stadig fornemmelsen af, at jeg går på arbejde. Det betyder også noget for vores børn, at vores hjem ikke længere er en arbejdsplads, siger Peter Sund.

Det er tanken, at det gamle studie skal indrettes til teenageværelse. Og det gamle legehus i modsatte hjørne af haven er allerede i gang med en transformation.

- Vi har været i gang med at isolere det, så man kan bruge det til at overnatte i. Det kan sagtens have betydning for musikere, som måske ikke kan køre til og fra studiet. Der kan også sove et par stykker oppe på hemsen, siger Trine Lunau og peger op over bjælkerne.

Annonce

Sangene får vinger

Parret spiller releasekoncert onsdag aften på Dexter i Odense, derudover er der planlagt en kirkekoncert i Ringe Kirke og en håndfuld duokoncerter fordelt ud over efteråret.

- Vi er på godt og ondt gør-det-selv-folk og har ikke et bookingbureau, der sidder og booker koncerter til os. Vi har det fint med de mange intime koncerter i folks hjem eller beboerhuse. Det er ofte bedre oplevelser end at køre hele vejen til Aalborg og spille foran fem mand efter tre timers kørsel og flere dage i øvelokalet, siger Trine Lunau og indikerer, at det scenarie ikke er fri fantasi.

Parret kan ikke leve af deres koncerter alene, og derfor er Trine Lunau ansat som kirkesanger i Davinde, Fraugde og Allerup. Hun underviser også i sang på musikskolen i Middelfart.

- Jeg kan godt lide, at der kommer noget ind på budgetkontoen hver måned, siger Trine Lunau.

- Det kan jeg faktisk også, siger Peter Sund og ler.

Han håber, at den nye udgave af The Farm Music betyder, at han kan lokke endnu flere musikere til Davinde.

- Jeg synes, at rummet – og det jeg kan gøre med det – kan give de fleste sange vinger, så de kan flyve højere og længere ud, end de kunne inden. Det er vel kernen og det, jeg skal sælge The Farm Music på.

Lunau & Sund holder releasekoncert for deres nye album ”I dine hænder” på Dexter onsdag 9. september klokken 20.00.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce