Annonce
Læserbrev

Alsang i 1945 og 2020

Annonce

Som 82-årig med hjerteproblemer hører jeg også til den mest truede gruppe mennesker her under corona-krisen. Derfor lytter jeg til de gode råd fra vores regering med Mette Frederiksen i spidsen, som jeg synes gør et flot stykke arbejde under vanskelige vilkår.

I 1945 var jeg otte år gammel og var med mine forældre på Skamlingsbanken i Sønderjylland til Alsang. I dette befrielsens år mødtes danskere over hele landet for at synge fædrelandssange. Når jeg hører og ser de tiltag der sker lige nu under denne krise, hvor folk synger sammen hver for sig, kom jeg til at tænke på den dag på Skamlingsbanken, og jeg blev overrasket over en stærk og dyb følelse af taknemlighed over at bo i et lille land, hvor vi faktisk kommer hinanden ved. Hvor vi står sammen ved at holde afstand, som både Mette Frederiksen og vores Dronning formulerede det. Selvfølgelig er der også en angst for at blive smittet i min situation, men den overskygges heldigvis af en varm taknemlighed over at være født i og at bo i Danmark.

Min yngste datter fortæller mig om, hvordan verdenshavene er begyndt at “helbrede” sig selv og om, at der nu er delfiner i Venedigs kanaler, fordi vandet ikke bliver forurenet hver dag. Dette er for mig et godt billede på, at dette verdensomspændende “angreb” imod mennesker på en måde er naturens måde at helbrede sig selv på, og at det hele handler om udrensning på flere planer. Alt det vi normalt foretager os er sat i stå. De fleste af os holder os hjemme og i ro, hvilket er en udfordring for de fleste, for der er ikke så mange, der vant til ikke at være aktive - men at være igang hele tiden.

Tvinger alle til at tænke anderledes, til at se indad istedet for udad, således at der også kan ske en udrensning i det indre. Selvom denne tid er en udfordring for os alle og en katastrofe for nogle (og selv er jeg jo også truet), er jeg overbevist om, at denne tid vil være god for alle, der overlever og for verden som sådan. Jer er overbevist om, at der efter dette vil brede sig en ny forståelse for hinanden ikke blot på et mellemmenneskeligt plan men også nationerne imellem. Jeg tror på, at alle vil indse, at opmærksomhed på hinanden, hjælpsomhed overfor hinanden, og at sammenhold selv på afstand er vejen frem til en større forståelse mennesker imellem og nationer imellem.

Pas på jer selv og pas på hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce