Annonce
Odense

Alsacevin for enhver pengepung

Vintest.
Annonce

Alsace byder på kvalitetsvin i alle prisklasser i disciplinen riesling.

Foto: Colourbox

Ugens test spænder fra vin til 89 kroner flasken op til Hugels Grossi Läue, som med sine 599 kroner er den (meget) sjældne nydelse. Men det er slik for voksne på flaske i en smørfed hilsen fra 2013 i en meget velturneret udgave fra det gamle familiefirma akkurat som Domaine Weinbach. Stilen i ugens flaske fra denne producent er dog en helt anden og slankere.

Hugel og Weinbach er blandt klassikerne fra Alsace, hvor man også finder glimrende kooperativvin omkring 100 kroner flasken som fra det moderne kooperativ Cave du Roi Dagobert i Türckheim. Tre stjerner i denne test er udtryk for, at pris og kvalitet passer godt i vinen.

Francois Bléger.
Annonce

Francois Bléger

Francois Bléger Riesling Le Bouquet de Clemence 2017, 12,5 procent, 139 kroner hos Govinum.dk: Strågul vin, appetitlig næse med klementin og sprødt æble, moden i munden med fylde og lidt alder. Riesling til den fyldige side med o.k. syre, æbleskræl og lime i frugten. Absolut pæn. Fire små stjerner.

Domaine Weinbach.
Annonce

Domaine Weinbach

Domaine Weinbach Riesling 2017, 13 procent, 179,95 kroner ved 12 flasker hos Philipson Wine: Lækker, let ældet duft med moden stenfrugt, fersken og abrikos, honningsødme og let bitter pæreskræl - og et pikant røget præg. Kant i munden, ikke så megen primær frugt, syren balancerer meget godt. Smagt et par dage efter dukker lime og let grapebitterhed op. Vinen fra et af topnavnene i Alsace er elegant, men også betalt.

Henry Fuchs Equinoxe.
Annonce

Henry Fuchs Equinoxe

Henry Fuchs Equinoxe Riesling 2018, 13,5 procent, 220 kroner hos Erik Sørensen Vin: Fyldig næse, urtet præg med lidt mineralsk præg. Olieret i munden, fedladen og let i stilen på samme tid. Grønt æble, umoden fersken i frugten og en syre, som akkurat matcher sødmen - godt balanceret vin til mad og bløde, hvidskimmeloste, men den skal betales.

Paul Ginglinger.
Annonce

Paul Ginglinger

Paul Ginglinger Riesling 2019 Drei Exa,13 procent, 199 kroner for 2018 hos Cappa Vin: Næse med grønne æbler og flinterøg. Koncentreret i munden med skarp, rank profil i form af grønne æbler og mundvandsdrivende syre. Madvin i fin form, bløder op med lidt varme og bliver mere tilgængelig. Stikker ud i forhold til resten af flokken med sin ranke stil.

Hugel Riesling Grossi Laue.
Annonce

Hugel Riesling Grossi Laue

Hugel Riesling Grossi Laue 2013, 12,5 procent, 599 kroner ved seks hos Kjær Sommerfeldt: Gylden vin med modn næse, alderen trænger sig på i absolut positiv forstand med smørfedme og moden frugt. Fedmefuld i munden med smørpræg og en fin, fin syre, som matcher sødmen flot - her er en lækker balance, hvor syren river lidt mundvand frem inden en lang eftersmag fortsætter med at drive dråberne frem - absolut interessant - sødmen er fremtrædende, men vinen holder i den grad.

Domaine Hurst.
Annonce

Domaine Hurst

Domaine Hurst Riesling Lieu-dit- Boland 2017 (bio), 14 procent, 205 kroner hos Vinova: Honninggul vin med stødt æble og et svagt oxideret præg i retning af sur-lie, som en vin, der har ligget på bærmen. Absolut lækker vin fra Christophe Erhart - nuanceret af naturlig gæring. Overraskende let i munden med mere stødt æble og en let mundfornemmelse, jeg savner lidt tyngde, hvis smagen skulle flugte med den lækre duft. Men pæn lang eftersmag med æbler og en syre, som trækker godt med mundvand.

Domaine Philippe Sohler Heissenberg.
Annonce

Domaine Philippe Sohler Heissenberg

Domaine Philippe Sohler Heissenberg Riesling 2017, 13 procent, 110 kroner hos Vinbyen: Frisk næse med umoden fersken, pære og lime. Behersket syre i munden, blød mundfornemmelse - lidt doven i svælget - omvendt vil den please nogen med sin runde profil. Modent æble og lidt bitter æbleskræl i finalen.

Cave du Roi Dagobert.

Cave du Roi Dagobert

Cave du Roi Dagobert Racines & Terroirs Riesling 2017, 89,25 kroner hos shopvin.dk: Lækker, fyldig næse med grønne, modne æbler og en lille abrikossødme. Let og fyldig i munden på samme tid med en god, mundvandsdrivende syre og flere grønne æbler i frugten. Fin længde i eftersmagen, god madriesling, hvor syren kan skære igennem en fed sauce til kylling eller hollandaisen til et stykke stegt fisk, absolut lækker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce