Annonce
Sydfyn

Alphabeat tager Svendborgband med på turné: Vi er kæmpe fans

Når Alphabeat (tv) giver koncert i Aarhus og Københvan til november, bliverd et Patina med Søren Bastrup Bojsen i front, der varmer publikum op.
Det store danske popnavn Alphabeat er imponeret af Svendborgbandet Patina og har inviteret gruppen med som opvarmning ved to store efterårskoncerter i Aarhus og København.

Svendborg: Det går stærkt for Svendborgbandet Patina i disse dage.

Orkestret, der blev dannet for 10 måneder siden, vandt den 13. august den anerkendte talentkonkurrence Karrierekanonen, og nu er de tre Svendborgdrenge inviteret med på Alphabeats to store efterårskoncerter i Aarhus og København.

Den store danske popgruppe så Patinas energiske vinderkoncert på Smukfest i Skanderborg og har nu hyret Svendborgorkestret som opvarmning til gruppens efterårskoncerter.

- Vi har fulgt Patina længe og er kæmpe fans af de her gutters fandenivoldske og afvæbnende positive udstråling på en scene. Det er ærligt og ægte – og Patina skal opleves live. Vi er sikre på, at man kommer til at mærke deres energi helt ude på de allerbagerste rækker, skriver Alphabeat i en pressemeddelelse.

Annonce

Patina og Karrierekanonen

Patina vandt den 13. august årets musiktalentkonkurrence Karrierekanonen, som laves i et samarbejde mellem DR, Smukfest og Bandakademiet. Blandt de tidligere vindere er The Minds of 99, Marie Key, Katinka og Magtens Korridorerer.

Patina består af Svendborgdrengene Gregers Møller Jensen, Mads Skov Hansen og Søren Bastrup Bojsen.

De er alle tre trommeslagere, men i Patina skiftes de til at synge, spille trommer og percussion. Til indspilning og liveoptræden får de assistance fra fire venner, der er specialister i andre instrumenter.

Vil omfavne muligheden

Svendborgdrengene Mads Skov Hansen, Gregers Møller Jensen og Søren Bastrup Bojsen har svært ved at få armene ned, efter at de nu får chancen for at spille for et stort publikum i Aarhus Congress Center den 23. november og i KB-hallen i København den 30. november.

- Det her bliver stort. Vi omfavner muligheden og glæder os til at bidrage med et medrivende, nærværende og energisk supportshow, siger Patina i pressemeddelelsen.

Alphabeat, der stammer fra Silkeborg, vandt i 2004 talentkonkurrencen LiveContest DK, og året efter bragede bandet igennem med hittet ”Fascination”. I 2007 kom det store gennembrud i England, hvor gruppens debutalbum med hittet ”The spell” røg ind på top-10 på den engelske albumhitliste.

Efter nogle års stilhed vendte Alphabeat i år tilbage til rampelyset med et comeback på Grøn Koncert, og nu er man klar til gruppens største indendørskoncerter nogensinde i de to store arenaer i Aarhus og København, hvor der er plads henholdsvis 4100 og 5000 tilskuere.

Og det bliver altså med sydfynske Patina som opvarmning. Senere på året får Svendborgbandet mulighed for at nå et endnu større publikum, for Patinas Søren Bastrup Bojsen har overfor Fyns Amts Avis afsløret, at der er lavet en support-aftale om 10 koncerter med yderligere et stort dansk popnavn, som man dog endnu ikke har offentliggjort navnet på.

Patina spiller såkaldt indierock og har indtil videre udgivet seks numre på musiktjenesten Spotify. Bandet er i gang med at skrive nye sange, og det er planen, at der i løbet af efteråret skal udgives et minialbum med fire-fem nye numre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce