Annonce
Assens

Almene boliger i Aarup: Flere års tovtrækkeri slut

Hjørnegrunden her, hvor Humlehytten lå, har i flere år været attraktiv for boligselskaber, der vil opføre almene boliger i Aarup. Arkivfoto: Vibeke Volder
Det har taget næsten tre år at nå til enighed om, hvad der skal ske på den grund, hvor værtshuset Humlehytten lå, indtil det brændte.

Marts 2015: Værtshuset Humlehytten, der ligger på Bredgade 66 i Aarup, brænder. Skaderne på bygningen er så omfattende, at der ikke igen bliver værtshus på stedet. I stedet vælger ejer Jonas Stensgaard i januar 2016 at lade et firma rive bygningen ned. Det er endnu ikke opklaret, hvem der startede branden, som politiet vurderede var påsat.

August 2016: Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) og entreprenørfirmaet Amstrup & Baggesen melder, at de i samarbejde er interesserede i at opføre almene boliger på Bredgade 66 og 62. I Bredgade 62 holder grønthandler Lars Berg til. Direktør i Amstrup og Baggesen, Niels Ove Nielsen, fortæller i Fyens Stiftstidende, at der er lavet købsaftaler med ejerne af de to adresser.

Fordi der er tale om almene boliger, skal Assens Kommune bidrage til økonomien med 10 procent af den samlede pris (reglerne er siden ændret, så kommuner kan nøjes med at stille med otte procent). Borgmester Søren Steen Andersen (V) oplyser i november, at dette projekt først kan komme på tale i 2018, fordi pengene for 2017 er fordelt til andre projekter.

Juni 2017: På et borgermøde i Aarup kommer der forslag om at omdanne Humlehytten til et grønt og rekreativt område i stedet for at opføre boliger. På et byrådsmøde et par dage senere beslutter byrådet at støtte planerne om almene boliger.

Et par måneder senere foreslår tilhængerne af et grønt område, at byggeriet vendes, så boligerne placeres i en hestesko, der er åben ud mod Sanggårds Plads. I forslaget fra Amstrup & Baggesen er boligerne placeret ud til fortovet på Bredgade og ud mod Sanggårds Plads.

Januar 2018: Et flertal i byrådet beslutter at støtte et byggeri af almene boliger på Cederfeldsgade i Aarup, dermed er planerne på Bredgade udskudt igen.

Januar 2019: Valhalla Hill Development og boligforeningen Civica melder sig nu også på banen og søger Assens Kommune om tilladelse til et byggeri på Bredgade 62-66. Henning Hedemann, bygherre og ejer af Valhalla Hill Development, fortæller, at der er indgået en aftale om overdragelse af matriklerne med både Jonas Steensgaard og Lars Berg.

Jonas Steensgaard fortæller til Fyens Stiftstidende, at købsaftalen udløb ved årsskiftet, og at han nu selv søger om tilladelse til at opføre fire-otte boliger på den grund, han ejer.

- Jeg venter ikke længere. Jeg har haft tre forskellige kontrakter nu (vedr. byggeri på grunden, red.), og hver gang er det gået i stykker, siger han og oplyser, at han vil bruge fire millioner på byggeriet.

Maj: Boligselskabet Kristiansdal melder sig på banen med et projekt, som arkitekt Steen Kjær Jensen har tegnet. Direktør Erik Thomsen oplyser, at man har lavet aftaler med Jonas Steensgaard og Lars Berg.

Juni: Byrådet vælger Kristiansdal-projektet som det, der skal opføres.

November: Økonomiudvalget godkender den overordnede projektbeskrivelse, og Kristiansdal kan sammen med Assens Murer- og Entreprenørforretning arbejde videre med projektet, hvis byrådet også godkender beskrivelsen på sit møde 27. november.

Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce