Annonce
Assens

Almene boliger i Aarup: Byggeriet starter til foråret

Boligselskabet Kristiansdal håber, at man i løbet af foråret kan komme i gang med bygge 24 almene boliger her på hjørnet af Bredgade og Sanggårds Plads, hvor Humlehytten tidligere lå. Arkivfoto: Vibeke Volder
Alt tyder på, at byggeriet af 24 almene boliger i Aarup kan gå i gang til foråret, selvom Assens Kommune har en række anmærkninger til den første projektbeskrivelse.
Annonce

Aarup: Hvis alt går vel, vil håndværkere og byggemaskiner rykke ind på Sanggårds Plads og Bredgade 62-66 i Aarup til foråret, og 24 almene boliger vil begynde at rejse sig.

Det fortæller Erik Thomsen, der er direktør i boligselskabet Kristiansdal, som skal opføre boligerne.

Meldingen kommer, efter Økonomiudvalget i Assens Kommune har godkendt det såkaldte Skema A for byggeriet - det vil sige den overordnede projektbeskrivelse - og sendt det videre til byrådet, der onsdag aften skal nikke ja til planerne.

- Vi går ud fra, at vi kan gå i gang i løbet af foråret, og så varer det et års tid, før vi er færdige. Hvis vi starter i foråret, har vi jo fået tag på inden vinteren, og det er et fint tidspunkt at starte på, siger Erik Thomsen og nævner i samme åndedrag, at der endnu ikke er sat dato på, hvornår en spade bliver sat i jorden.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) glæder sig over, at der nu for alvor er skred i sagerne.

- Det (godkendelsen af Skema A, red.) betyder, at de kan komme videre, og vi vil alle sammen gerne videre i forhold til at få det sluttet pænt af i Aarup, og der kommer nogle boliger, siger han.

Almene boliger

Boligforeningen Kristiansdal opfører i samarbejde med Assens Kommune 24 almene boliger på Bredgade 62-66 i Aarup.

12 af boligerne skal være med to værelser, mens de resterende 12 skal have tre værelser. I gennemsnit vil boligerne have et areal på 81 kvadratmeter.

Det er en del af projektet, at huslejeprisen per kvadratmeter ikke må overstige 881 kroner.

Den samlede pris for byggeriet er 39,3 millioner kroner. Assens Kommune bidrager med otte procent - det vil sige 3,1 millioner kroner.

Nogle af pengene er brugt til at købe den grund, hvor værtshuset Humlehytten tidligere lå, samt nabohuset, som rives ned for at gøre plads til de nye boliger.

Annonce

Anmærkninger

Administrationen i Assens Kommune har vurderet oplægget til bygningernes udformning i Skema A og peger på en række ting, der skal ændres eller uddybes i Skema B, der er den endelige projektbeskrivelse af byggeriet.

Det drejer sig blandt andet om byggeriets udseende, der skal passe til det arkitektoniske udtryk, der i dag er i Bredgade. Eksempelvis fremgår det ikke af Skema A, hvilke vinduestyper, der skal bruges og placeringen af dem, bygningerne vurderes at have et lukket udtryk, og frontipice-motivet (en trekant i taget) virker umotiveret og tilfældigt placeret, skriver administrationen.

Samtidig er det ifølge administrationen ikke til at se af tegningerne, om bygningernes placering overskrider matrikelskel (det tillader administrationen ikke), og det skal sikres, at alle pladskrav og trafiktekniske forhold er i orden i forhold til de 24 parkeringspladser, som også skal etableres i forbindelse med byggeriet.

Annonce

Nå til enighed

Men anmærkningerne vækker ikke bekymring hos Erik Thomsen.

- Det er meget normalt, at der er ting, der skal rettes til i processen fra Skema A til Skema B. Skema A er jo i virkeligheden bare en godkendelse af det overordnede byggeri. Det er, når Skema B kommer, at det er alvor.

- Så vi arbejder videre. Vi har også nogle ting i forhold til projektet, som vi gerne vil have lavet bedre. Der er lidt med køkkenerne, som vi gerne vil have lidt større, men det skal vi nok finde ud af. Det er fint nok, mener Erik Thomsen.

Assens Kommune er meget opmærksom på, at byggeriet bliver en naturlig, visuel del af Bredgade, og at det åbner sig ud mod og inddrager Sanggårds Plads.

- Nu har der været snakket så meget om den plads, og nu skal den laves, så skal det være i orden. Det vil jeg også have. Vi har nogle ønsker fra kommunen, som vi skal kigge på og opfylde. Det skal være en pæn plads, siger Erik Thomsen, der er sikker på, at man nok skal komme overens med Assens Kommune på alle punkter.

- Det er jo et fælles projekt, i og med at kommunen betaler et lån til det, og vi ikke nogen interesse i at gøre noget, som kommunen ikke ønsker, siger han.

Sådan ser det skitseprojekt ud, der arbejdes med for et byggeri af almennyttige boliger på Bredagde 62-66 i Aarup. Det er tegnet af arkitekt Steen Kjær Jensen og det er boligforeningen Kristiansdal, der ønsker at bygge det. Steen Kjær Jensen
Det er meningen, at de nye boliger skal placeres, så der er åbent ud mod Sanggårds Plads. Arkivfoto: Vibeke Volder
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce