Annonce
Fyn

Alle voksne kan blive corona-testet: Testcenter Odense klar til flere gæster

Åbn helt op. Den sætning bliver der nok også skruet op for, i takt med at flere danskere skal testes for corona-virus som følge af den nye teststrategi, hvor alle, der har lyst, kan blive podet. I Testcenter Odense er Lasse Mølhede og de andre ansatte klar til at tage imod flere borgere, der skal testes. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
I Testcenter Odense er man klar til at tage imod de fynboer, der ønsker at blive testet for corona-virus

Vi har tid og plads til at teste flere.

Sådan lyder budskabet fra Testcenter Odense, efter det er blevet besluttet, at alle, der har lyst, nu kan blive testet for corona-virus.

Testcentret er klar til at pode flere, siger Mads Nybo, der er driftsansvarlig i Testcenter Odense.

- Vi har hele tiden været fysisk klar med lokaliteterne derude (på Vibelundvej 70 i det vestlige Odense, red.), men vi har ikke haft så meget personale, fordi det har skortet på tilmeldinger til testtider. Hvor vi har haft en kapacitet på omkring 450 podninger om dagen, har vi måske haft 150-200 inde om dagen. Så vi har haft en testkapacitet, der var mere end dobbelt så stor som det, folk har mødt frem til. Nu skruer vi så op, og det skulle ikke blive et problem, siger Mads Nybo.

Testcenter Odense

Testcenter Odense er en del af Testcenter Danmark. Testcentrene skal være med til at sikre, at alle danskere, der har lyst, nu kan blive testet for corona-virus.

Centret i Odense holder til på Vibelundvej 70 i det vestlige Odense, hvor Hjemmeværndistrikt Fyn holder til.

Der er åbent på hverdage fra klokken 9-17. Hvis det bliver nødvendigt kan åbningstiden udvides til 7-22.

I testcentret kan man foretage to forskellige test. En virustest, der viser, om man er smittet med covid-19, og en antistoftest, der viser, om man har dannet antistoffer og derfor sandsynligvis været smittet med covid-19.

Annonce

Følger tal

Allerede mandag, hvor Sundheds- og Ældreministeriet fremlagde planen, at alle kan blive testet, steg efterspørgslen på at blive podet i Testcenter Odense. Det er dog ikke lig med, at der er skruet op for staben i testcentret.

- Belært af de første tre uger hvor vi stod klar, og der ikke kom nogen, er vi nødt til at følge og se, hvor mange booker. Et er, at der bliver frit valg, men noget andet er, om folk så vælger det.

- Vi følger, hvor mange folk melder sig til for at blive testet, og så skynder vi os at opgradere på personalet, hvis det bliver nødvendigt. Vi har uddannet personale nok til at kunne træde ind, siger Mads Nybo.

For et par uger siden begyndte man også via en blodprøve at teste for antistoffer - på den måde kan man se, om en person tidligere har været smittet med coronavirus.

- Men der er vi begrænset af, at Statens Serum Institut har sagt, at de kun kan modtage 50 prøver om dagen fra os. Vi venter på, at de åbner op for flere, siger Mads Nybo og understreger, at det kræver en henvisning at blive testet for antistoffer.

- Som det er nu, er det begrænset, hvem kan blive testet for antistoffer. Kommunerne kan henvise, og nogle bliver også tilbudt testen fra nationalt plan.

Der er endnu ingen meldinger om, at alle skal have mulighed for at blive testet for antistoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Fyn

Politik og podning: Nu kan du tage en kviktest på Odense Rådhus

Annonce