Annonce
Kerteminde

Alle vil have Sybergkvæg fra Kerteminde: Gårdbutik vokser til firdobbelt størrelse

Lene Gommesen og Peter Bisgaard har fået stor succes med deres gårdbutik på Tårup Bygade, hvorfra de sælger kødet fra de langhårede Sybergkvæg - skotsk højlandskvæg, der går i Sybergland. Arkivfoto: Kim Rune

Efterspørgslen på bøfferne fra Sybergland er så stor, at indehaverne, Lene Gommesen og Peter Bisgaard, nu gør butikken fire gange så stor

Tårup: - Det er sådan set gået rigtig godt med at sælge kødet, så nu er vi nået dertil, hvor vi er nødt til at udvide butikken, fortæller Peter Bisgaard, der driver Sybergkvæg sammen med hustruen Lene Gommesen.

For to år siden solgte Lene Gommesen det første kød fra Sybergkvæget - af racen skotsk højlandskvæg - fra gården på Tårup Bygade. Hun havde stillet en fryser op i et hjørne i sidebygningen. Siden er flere frysere kommet til, og nu er pladsen simpelthen blevet for trang.

Parret, der i sommer blev belønnet med Årets Turismepris, har besluttet at sætte det gamle slagtehus på gården i stand og bruge som butik. På den måde kan de firdoble butiksarealet, og det er der behov for.

- Folk kommer jo rendende hele tiden, og så anklager de oven i købet min hustru for, at vores kød er stærkt vanedannende, griner Peter Bisgaard.

- Vi kan jo knap nok følge med efterspørgslen.

Peter Bisgaard er selvsagt glad, men også en lille smule overrasket over, at det kan gå så godt i en gårdbutik, der ikke blot ligger i udkants- og vandkantsdanmark, men oven i købet for enden af en blind vej.

Det kommer til at gå stærkt med den nye butik, for parret vil have, at den skal stå klar til jul.

- Der er måske ikke så meget jul over vore varer, men til gengæld, så er det os, der har kødet til nytårsaften, siger Peter Bisgaard.

- Så vi håber på, at vi på åbningsdagen i den nye butik kan byde kunderne på et glas champagne, mens de køber nytårsbøfferne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce