Annonce
Faaborg-Midtfyn

Alle troede, den var død: Kat overlevede mirakuløst syv timer i brændende ejendom

Heidi Henriksen fik sit kat tilbage i en papkasse, men i live. Foto: Henrik Poulsen
Kat løb skræmt tilbage, da brandmænd ville knuse rude for at redde den. Alle troede, den var omkommet

Faaborg: Man kan vist godt gå ud fra, at katten Galadriel har maksimalt otte liv tilbage.

Alle, inklusive brandfolkene og dens ejer Heidi Henriksen, der bor i den brandhærgede Plougs Gård, troede den død, men torsdag kl. 10.22, cirka syv timer efter branden brød ud, kunne den genforenes med sin ejer i Bryggergården, der fungerede som midlertidigt tilflugtsted for de husvilde beboere.


Annonce

Jeg var sikker på, at det var det sidste, vi kom til at høre til den historie, og jeg nænnede ikke at sige til ejeren, at jeg havde set katten i live.

Henrik Poulsen, øjenvidne.


- Jeg forstår det ikke. Jeg havde afsluttet det kapitel. Min kat og min hund er jo mine børn, og jeg havde fundet fred i, at Galadriel ikke klarede det og var et andet sted, fortalte hun til Det Rigtige Faaborg umiddelbart efter den overraskende, lykkelige genforening.

Hun kunne ikke få katten med ud af sin brændende lejlighed natten til torsdag.

- "Du skal ud nu, hvis du ikke vil dø", brølede naboerne, og jeg kunne ikke få min kat med, hun sad skræmt under min seng, da jeg tog min hund under armen og løb. Lilu, min hund, er det eneste, jeg har fået med ud flammerne, konstaterede hun over for mediehuset.

Da fyens.dk talte med indsatsleder Jan Dideriksen tidligt torsdag morgen, havde han fået meldingen om, at der muligvis stadig var et dyr i huset, men stod på det tidspunkt magtesløs, fordi det var for farligt at gå ind i den stadig brændende bygning.

Så katten i et vindue

Op ad formiddagen fik Henrik Poulsen, direktør i Det Rigtige Faaborg, fra sit kontor i Bryggergården øje på katten, der sad i vindueskarmen i Heidi Henriksens lejlighed, som han har udsigt til.

- Jeg skyndte mig at få fat på et par brandfolk og satte dem ind i situationen. De fik fat på en stige op prøvede at komme op til vinduet, men stien var for kort, så de prøvede at slå hul på vinduet med et haveredskab. Men katten blev så forskrækket, at den stak af og løb tilbage til lejligheden, fortæller han til fyens.dk.

- Jeg var sikker på, at det var det sidste, vi kom til at høre til den historie, og jeg nænnede ikke at sige til ejeren, at jeg havde set katten i live, fortæller Henrik Poulsen.

Ergo holdt han sin viden for sig selv, og stor var også hans overraskelse, da en anden af beboerne fra Plougs Gård, Poul Pedersen, der selv har mistet mange af sine ejendele, kom ind i Bryggergården med en papkasse i hænderne, som han forsigtigt overrakte Heidi Henriksen.

I kassen sad en noget forkommet og konfus Galadriel, som Faaborgs brandfolk altså havde fået ud - i live.

Annonce

Tilses af dyrlæger

Heidi Henriksen troede næppe sine egne øjne og var stadig noget i tvivl, om katten nu også ville klare skærene, da hun mærkede, hvor meget den var fedtet ind i sod og vand og sad temmelig forpjusket.

Henrik Poulsen tog fluks kontakt til Faaborg Dyrehospital, der kom og tilså katten og konstaterede, at den tilsyneladende havde det godt. For en sikkerheds skyld har de dog taget den med sig for at observere den.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Debat

Broen kan blive en unik cykeldestination

Navne For abonnenter

50 år: Han er en af OB's største og nyder at hjælpe unge talenter på vej

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Annonce