Annonce
Danmark

Alle stemmer er talt op: Her er resultatet af folketingsvalget 2019

Trods en langt svagere blå blok vil Lars Løkke Rasmussen igen pege på sig selv som statsminister, sagde han til Venstres valgfest i Landstingssalen på Christiansborg. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
DF og Liberal Aliance fik en vælgerlussing, mens rød blok går frem. Nye Borgerlige er nyt parti på Borgen.
Annonce

Alle stemmerne er nu talt op efter Folketingsvalget den 5. juni 2019. Resultatet blev en stor fremgang til rød blok, en lussing til DF og Liberal Alliance, mens Nye Borgerlige er nyt parti på tinge.

Stram Kurs og Kristendemokraterne var tæt på at nå to procent af stemmerne, men kommer ikke ind denne gang.

Lars Løkke Rasmussen så sit parti Venstre gå stærkt frem, men med en svagere blå blok var forventningen, at han ville opgive at danne regering. Men i sin takketale til Venstres valgfest lød det, at Lars Løkke Rasmussen fortsat vil forsøge at lave regering, men nu hen over den politiske midte.

- Vi står her i aften med den største mandatmæssige fremgang noget parti har, men alligevel med en bittersød smag i munden, for de blå partier står samlet set svagere.

- Venstre vil anbefale, at der dannes en regering under min fortsatte ledelse med en ambition om at danne bro over midten i dansk politik, sagde han.

Den retning vil Mette Frederiksen (S) dog ikke og med 91 mandater bag sig samt fem mandater hos Alternativet, står hun i en stærk position til at blive Danmarks næste statsminister.

- Vi går efter at danne en ren socialdemokratisk regering, lød det fra talerstolen lidt efter midnat.

Den samlede valgdeltagelse til folketingsvalget ender på 84,5 procent. Ved valget for fire år siden lå deltagelsen på 85,8 procent.

Se stemme- og mandatfordelingen herunder:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

OB's pokalmodstander har trukket stikket

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Nordfyn For abonnenter

Per er direktør i udskældt branche: - Vi arbejder intenst med at overbevise unge mennesker om, at plast er en del af løsningen

Annonce