Annonce
Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Da SDU Business School blev indviet fredag eftermiddag, var det med en lang række spidser fra både den akademiske verden og det fynske erhvervsliv. Fra venstre er det prodekan Sten Rynning, borgmester Peter Rahbæk Juel (S), nyhedsvært Troels Mylenberg, dekan Jens Ringsmose og professor Kristin B. Munksgaard, som er leder af business schoolen. Foto: Jon Bøge Gehlert.
SDU Business School skal smede studerende og virksomheder tættere sammen, og så skal SDU's erhvervsprofil skærpes. Fredag blev business schoolen indviet, og studerende har store forventninger.

Odense: Den nye business school på Syddansk Universitet blev indviet med en indrømmelse.

Jens Ringsmose, dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, som business schoolen hører under, måtte vedstå, at han - ligesom mange andre - kan have svært ved at forstå det erhvervsøkonomiske område. Det område, som SDU Business School fra 1. september indkapsler.

- Jeg, der kommer fra statskundskab, har faktisk haft temmelig svært ved at forstå, hvordan universitetets erhvervsøkonomiske område hang sammen. Nogle gange gik jeg i seng om aftenen med tanken, at nu havde jeg forstået det – men blot for at vågne næste morgen med en bitter erkendelse af, at det havde jeg ikke alligevel, sagde han i sin velkomst, da han officielt indviede SDU Business School fredag eftermiddag foran flere end 100 deltagere i et af SDU's store auditorier med lyse træpaneler til den ene side og gulv til loft-vinduer til den anden.

Annonce

For business schoolen var oprindeligt tænkt som et værktøj til at skrue universitetets mange erhvervsøkonomiske uddannelser bedre sammen og skabe overblik over dem - en såkaldt organisatorisk øvelse.

- Men, pointerede dekanen:

- Det gik op for os, at det i mindre grad handlede om det organisatoriske, og at opgaven med en business school er langt større. Det handler om mennesker og om at skabe værdi. Og det handler i særdeleshed om at gøre en forskel for vores studerende og det samfund, vi skal være og er en integreret del af.

Det handler i særdeleshed om at gøre en forskel for vores studerende og det samfund, vi skal være og er en integreret del af.

Dekan Jens Ringsmose

Op fra kælderen, ud på arbejde

SDU Business School er en oprustning af universitetets erhvervsøkonomiske uddannelser, og de første studerende begyndte i starten af september. De mange studerende, som allerede læser en erhvervsøkonomisk uddannelse på SDU, er også blevet en del af business schoolen, som hverken har særskilte bygninger eller et stort smart logo, men skal være en integreret del af universitetet.

SDU Business School

  • SDU Business School slog dørene op for de første nye studerende i begyndelsen af september. Business schoolen ledes af professor Kristin B. Munksgaard og hører under Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.
  • Cirka 670 studerende begyndte i september på HA-uddannelserne og cirka 630 på cand.merc.-uddannelserne, og de studerende, som i forvejen læste på uddannelserne, er nu også en del af business schoolen.
  • Business schoolen tilbyder også HD- og master-uddannelser i eksempelvis regnskab, projektledelse og business administration.
  • Hovedsædet for business schoolen er på SDU i Odense, men der er også business-studerende på SDU-afdelinger i Esbjerg, Kolding, Slagelse og Sønderborg.

Med business schoolen har SDU meldt sig fuldgyldigt ind i kampen om at være det mest attraktive universitet på business school-delen uden for hovedstaden - hvor CBS har en urokkelig førerposition - og kongstanken med business schoolen er at binde stærke bånd mellem universitetet og erhvervslivet.

Det kvitterede borgmester Peter Rahbæk Juel (S) for i det store auditorium.

- Jeg drømmer om, at når man siger ja til at læse på SDU i Odense, så har man allerede en fod inden for på arbejdsmarkedet. Tænk hvis Esben Østergaard (stifter af Universal Robots, red.) eller et af de andre robothoveder bare var blevet siddende nede i SDU's kælder med deres robotarm i stedet for at gå ud og skabe nogle af verdens største robotvirksomheder.

- Så jeg vil vove den påstand, at business schoolen vil skabe værdi for de studerende. Så når man begynder her på business schoolen, tager man samtidig et skridt ind i en virksomhed, sagde borgmesteren.

Netop det håbede Kerim Kobilica. Han er lige begyndt på SDU Business School, hvor han læser erhvervsøkonomi, marketing og brand management. Kort inden den officielle indvielse i auditoriet var han på vej til undervisning sammen med tre medstuderende.

- Det lyder rigtig interessant, at business schoolen skal lave en tættere kobling mellem universitetet og erhvervslivet. På den måde kan man som studerende nemmere danne et netværk og være i tæt samspil med virksomheder under sin uddannelse, sagde han.

- Jeg havde ikke hørt om business schoolen, da jeg søgte ind på uddannelsen, men da jeg hørte om det, syntes jeg, at det lød endnu mere interessant at starte. Jeg tror, at det vil give mig bedre muligheder i fremtiden, når business schoolen forhåbentlig hjælper til at skabe et netværk med virksomheder.

Annonce

Det handler om at være foran

På et andet af SDU's uendeligt mange gangområder sad Anders Frederik Lolle fordybet over en computer. Han læser erhvervsøkonomi og international business på tredje år og er dermed også blevet indlemmet på SDU Business School.

- Jeg har godt hørt om business schoolen, men jeg har helt ærligt nok fokuseret mere på mine fag og andre ting, som man nu fokuserer på, når man går på universitetet.

- Jeg har hørt, at der skal skabes tættere bånd til erhvervslivet, og at SDU vil være mere attraktiv over for studerende fra udlandet. Hvis det, at vi nu har en business school, gør, at vi er bedre stillet erhvervsmæssigt, når vi kommer ud herfra, er det selvfølgelig en kæmpe fordel.

I auditoriet skiftedes professorer til at holde korte oplæg, og aktører fra erhvervslivet debatterede, hvordan business schoolen kan bringe studerende og virksomheder tættere på hinanden, og hvordan schoolen kan gøre en forskel for det omgivende samfund.

- De studerende har altså nemmere ved at få et arbejde bagefter, når de har været ude ved virksomhederne som studerende. Det at man hele tiden lærer virksomheder at kende, ja, så er man altså foran, når man skal finde et arbejde bagefter, sagde SDU-lektor Mette Søgaard Nielsen, som blandt andet underviser i iværksætteri og networking.

Dekan Jens Ringsmose konkluderede med et skævt blik ud mod den tunge, grå septemberhimmel:

- Fra og med i dag skinner solen på SDU Business School - i hvert fald i metaforisk forstand.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Debat

Lørdag var en vigtig dag: Nu kan alle se, at vi snart skal til valg

Nyborg For abonnenter

Direktøren for det hele: - Jeg er ikke krammetypen

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Erhverv For abonnenter

Sæt dit eget hoved på majestætiske figurer og lav din egen plakat: Ung iværksætter supplerer sin SU med anderledes hjemmeside

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Debat

Store udfordringer kræver bedre samarbejde: Vi politikere får brug for borgernes hjælp

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Bagsiden For abonnenter

Quiz: Gæt fynske nyheder og vind ugens bog

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Navne For abonnenter

26-årige Nicolai bygger droner og kører Jaguar: Nu skal han hjælpe unge fra SDU med at drømme stort

Annonce