Annonce
Middelfart

Alle smiler efter årets jazzfestival

Efter tre levende jazzdage sidder Middelfart Jazzfestival tilbage med et overskud i nærheden af 100.000 kroner. Foto: Mette Mørk

Festivalformand, restauratører og slagtere jubler efter nogle forrygende dage med høj sol, glad jazzmusik og konstant trængsel i byen og på havnen.

Annonce

Middelfart: Flemming Hansen fik en fornem start sidste år som ny formand for Middelfart Jazzfestival med sort af mennesker i byen og et overskud på 88.000 kroner. Endnu bedre gik det i år, hvor det solrige vejr sørgede for konstant trængsel i byen og en endnu større omsætning end sidste år.

Overskuddet bliver dog ikke ret meget større end i fjor, da festivalen i år har brugt flere penge på musik og markedsføring. Men det er fint med formanden:

- Det er vigtigt, vi holder et høj kvalitetsniveau på vores kerneydelse og ikke sparer på musikken. Derfor er vi også stolte over, at vi med de øgede udgifter igen kan lave et overskud i nærheden af de 100.000 kroner, siger Flemming Hansen.

Det varme vejr satte ikke kun fadølshanerne under pres. Mange gæster lod fornuften råde og supplerede op med vand. Således blev der solgt flere end 2000 flasker med kildevand.

- Det er vist første gang i festivalens historie, at der er solgt så meget vand, gætter Flemming Hansen.

Festival-tal

Middelfart Jazzfestival endte med et overskud på 88.000 kroner i 2017. Efterregninger til advokater og bands, som skulle have spillet på den aflyste festival i 2016 betød dog, at det reelle plus landede på 2.300 kroner, oplyser jazzformand Flemming Hansen.Han gætter på, at dette års overskud bliver på knap 100.000 kroner efter et ekstraordinært stort salg af drikkevarer i varmen.

Festivalen tyvstartede onsdag, hvor Middelfart Sparekasse samlede 800 kunder til koncert med Lis Sørensen i det store telt på Gl. Havn.

Torsdag havde 300 gæster mulighed for at smage på 60 forskellige vine i jazzteltet til den store vinsmagning. Samme aften optrådte Cæcilie Norby for 200 gæster i en udsolgt Middelfartsal på Kulturøen.

Fredag og lørdag fik Slagter Lund udsolgt af sine 110 tapasretter og solgte samtidig 900 stykker stegt flæsk med persillesovs, 1200 ristede pølser, 1000 ribbensandwich og 700 stykker frisksmurt smørrebrød.

Øl har altid været festivalens mest solgte vare, men i år blev der samtidig solgt ekstraordinært meget kildevand på grund af varmen. Foto: Mette Mørk
Annonce

Alle borde optaget

Også Henrik Rasmussen fra Guldkronen har svært ved at holde smilet tilbage, når han skal fortælle, hvordan festivalen gik hos ham.

- Jamen, det har da været en ok festival, lyder det med slet skjult underdrivelse fra restauratøren, der sørgede for jazz på Torvet fredag og lørdag.

- Også de lette retter i vores nye køkken, har der været bud efter, fortæller Henrik Rasmussen.

Ligeså positiv er melding fra John Kistvad på Restaurant Holms, der bød på jazz i gårdhaven.

- Alle borde til spisning har været optaget i hele køkkenets åbningstid under festivalen. Samtidig har der været liv og glade timer, så jeg kan kun være tilfreds, siger John Kistvad.

Leo Engelberg fra Slagteren på Odensevej satte desuden ny rekord og langede 1650 tarteletter over disken under lørdagens tarteletfestival, som blev afholdt i forbindelse med jazzfestivalen. Og heller ikke hos kollegaen Stine Lund fra Slagter Lund på Torvet blev DER levnet megen tid til pauser.

- Det varmer som forretningsdrivende og middelfarter at opleve den opbakning, vi har fået under festivalen. Foruden vores traditionelle ristede pølser og ribbensburgere, prøvede vi i år også med frisksmurt smørrebrød, stegt flæsk med persillesovs og en tapasbar i slagterforretningen lørdag aften. Det faldt alt sammen i gæsternes smag. Allerede klokken 20 måtte vi lukke for tapasen, fordi vi løb tør for råvarer. Så mange tallerkener solgte vi, fortæller Stine Lund, der sammen med sin mand Peter Lund nu overvejer at lave en slags julefrokost i slagterforretningen i forbindelse med årets julemarked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Lokal kok blev stukket til døde: Kæresten til den dræbtes søster anholdt

Nordfyn For abonnenter

Per giver kommunen skylden for sit mistede ben: - Der er ikke noget, der hedder menneskeværdigt i det her

Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn For abonnenter

Se listen over bøder for overtrædelse af forsamlingsforbud: 69 bøder uddelt af politiet på Fyn

Annonce