Annonce
Nyborg

Alle skrev under: Millioner til ældre og grøn omstilling

Det var med forskellige grader af begejstring, partierne i byrådet i Nyborg søndag aften skrev under på et forlig om det kommunale budget for 2021. Fra venstre er det Sonja Marie Jensen (S), Suzette Frovin (SF), Kenneth Muhs (V) og Carsten Kudsk (DF). Foto: Carsten Olsen
- Det stærkeste budget i nyere, fastslår borgmesteren. Et budget, der trods alt lukker huller, mener en mere lunken opposition.
Annonce

Nyborg: Det var med varierende grader af begejstring, samtlige partier i Nyborgs byråd søndag aften skrev under på et budgetforlig.

Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), talte om et "historisk stærkt budget", hvor der både bliver investeret i velfærd og passet på pengene.

Socialdemokraternes Sonja Marie Jensen nøjedes med at tale om "et acceptabelt budget", der "lapper mange huller i vores velfærd", mens SF's Suzette Frovin trods alt glædede sig over "vigtige skridt på vejen" i et budget, hvor der efter hendes mening ikke desto mindre burde have været sat flere penge af til velfærd.

Til gengæld kunne Dansk Folkeparti med en bemærkning fra Carsten Kudsk om "et fantastisk budget for specielt ældreområdet" matche borgmesterens begejstring.

Annonce

41 millioner til velfærd

Det er ikke mindst regringens udligningsreform, der har givet byrådet i Nyborg flere penge at gøre godt med.

Der er i budgetforliget 41 millioner kroner ekstra til velfærd. Og af dem går de 19 millioner kroner til ældreområdet.

Pengene sikrer først og fremmest, at kommunekassen kan følge med, når der de kommende bliver flere og flere ældre med behov for hjælp fra det offentlige.


Et fantastisk budget, hvor der ikke er besparelser.

Byrådsmedlem Carsten Kudsk (DF)


Men blandt meget andet bliver der også råd til et kvalitetsløft af hjemmeplejen, flere pladser i demensklubben - og til de gåture for hjemmeboende ældre med plejebehov, der tidligere er sparet væk.

- Et fantastisk budget, hvor der ikke er besparelser, og hvor det bliver afsat mange midler til velfærd. Og hvor specielt ældreområdet bliver tilgodeset, fastslår formanden for Nyborg Kommnunes ældreudvalg, Carsten Kudsk (DF).

Annonce

Grønne aftryk

De fire partier fremhæver også budgetforligets tydelige grønne aftryk.

De næste fire år er der 20 millioner kroner i alt til grønne projekter og indsatser på klimaområdet.

Der skal blandt andet etableres et grønt sekretariat på rådhuset, som skal udvikle og koordinere det grønne arbejde.

- Med den aftale, der ligger nu, får vi endelig taget hul på arbejdet med den grønne omstilling, siger SF's Suzette Frovin.

Og det er, også ifølge borgmester Kenneth Muhs, vigtigt ikke blot at tale om grøn omstilling, mens også rent faktisk at få gjort noget ved den.

- Det handler om at få tingene udført og implementeret. Og det gør vi med de 20 millioner kroner, der er sat af de næste fire år, tilføjer han.

Annonce

Dramatisk forspil

Forspillet til budgetforliget i Nyborg Kommune har til tider været dramatisk.

Socialdemokratiet og SF havde ualmindeligt svært ved at blive enige med Venstre om, hvor mange penge, der var at bruge af.

Og socialdemokraternes Sonja Marie Jensen lægger da heller ikke skjul på sin utilfredshed med forløbet.

- Det har været nogle meget, meget svære timer med ultimative krav og manglende vilje til forhandling ved borgmesterens bord, mener hun.

Borgmester Kenneth Muhs har dog ingen kommentarer til kritikken.

- I Venstre udtaler vi os ikke om de ting, der foregår i et forhandlingslokale, fastslår han.

Nyborg Kommunes budget for 2021 skal til andenbehandling og endelig vedtagelse i byrådet den 6. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce