Annonce
Sydfyn

Alle skal kunne være med i Rudkøbing: Martine vil skabe balance med stoleyoga

Martin Voigt starter til september et nyt yogahold, hvor alle skal kunne være med. Foto: Anna Stærbo
Til stoleyoga skal alle kunne være med, men det bliver ikke noget med bare at sidde stille på en stol og trække vejret, fortælle Martine Voigt.

Rudkøbing: Yoga findes i mange forskellige varianter. Der er yin yoga, hatha yoga, ashtanga yoga og hot yoga, som varierer fra det blide til det fysisk hårde. Og når fitnessinstruktør Martine Voigt underviser i dynamisk yoga i Rudkøbing, bliver det ofte til en blanding af lidt af det hele.

Dog er det ikke alle, der har kunnet være med. Derfor starter hun et nyt hold i LOF med såkaldt ”stoleyoga”. Men selvom det har med stole at gøre, kommer man ikke til at sidde ned hele tiden. At være deltager på holdet kræver nemlig, at man som minimum kan stå op.

- Bare fordi man ikke kan kravle rundt nede på gulvet, kan man stadig have glæde at de ting, man kan få ud af at lave yoga, siger Martine Voigt.

Man laver enten øvelserne siddende på en stol, eller også holder man fast i stolen, så der er noget at støtte sig til. Og det er selvfølgelig nede i tempo, så alle kan være med.

Martine Voigt er nemlig vant til at lave øvelser, som passer til mange forskellige behov og skavanker.

- Heldigvis er yoga ikke en konkurrence, så hvis der er noget, man ikke kan være med til, justerer jeg det hen imod noget, der godt kan lade sig gøre. Så hvis man har ondt i sin hofte, kan vi tilpasse øvelsen, så man alligevel godt kan være med, siger hun.

Det bliver ikke noget med at sidde stille på en stol og trække vejret – det skal nok også blive lidt hårdt, forsikrer Martine Voigt.

- Når det handler om folk med nedsat mobilitet, skal det være hårdt på det niveau, som de er på, siger hun.

Hun går også meget op i at forbedre folks balance.

- Det gælder folk i alle aldre - men særligt de ældre, fordi balancen som udgangspunkt bliver dårligere, jo ældre man bliver. Og det er vigtigt for at undgå at falde, siger Martine Voigt.

Holdet er primært henvendt til seniorer, men alle kan i princippet være med. Man er velkommen til at få en prøvetime på holdets første dag den 6. september klokken 10.00-10.45. Tilmelding gennem LOF.

Annonce

Blå bog

Martine Voigt er 45 år og uddannet dyrelæge. I dag arbejder hun primært som fitnessinstruktør.

Hun har boet på Langeland siden 2008 og er bosat i Tressebølle.

Udover stoleyoga underviser hun blandt andet også piloxing og dynamisk yoga. Hun har både hold hos LOF på Langeland og i SG hallen i Svendborg.

Hun driver samtidig den lille virksomhed ”Bee Hugs”, der laver bæredygtig indpakning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce