Annonce
Indland

Regioner har vaccineret alle plejehjemsbeboere om få uger

Alle plejehjemsbeboere får senest første coronavaccine 17. januar i Nordjylland, hvis de ønsker at få vaccinen. Her ses første vaccinerede nordjyde, Hans West, på plejehjemmet Birkebo i Aalborg. Foto: Lars Horn/Ritzau Scanpix
Plejehjemsbeboere i fire regioner får alle første vaccineskud senest i uge 2. Sjælland ventes færdig først.

De danske regioner forventer at være færdige med at vaccinere deres plejehjemsbeboere med første vaccinedosis i midten af januar.

I regionerne Nordjylland og Syddanmark forventer de at have givet alle plejehjemsbeboere det første vaccinestik ved udgangen af uge 2 - altså senest 17. januar.

Det er omtrent lige så hurtigt som i Region Hovedstaden. Her forventer man, at 14. januar bliver datoen, hvor alle plejehjemsbeboere er vaccineret med første dosis.

Hurtigst er de i Region Sjælland. Her oplyser regionen, at den forventer at være færdig med at vaccinere første gang på plejecentrene 10. januar.

Jan Nybo, der er chef for covid-19-indsatsen i Regionen Nordjylland, fortæller, at regionen mandag modtog omkring 5800 nye vaccinedoser.

- Ligesom de øvrige regioner er vi begyndt at få faste leverancer med faste leveringsdatoer.

- Derfor kan man begynde at lave lidt mere langsigtet planlægning for de vacciner, der skal gives, siger han.

Alle, der siger ja til vaccinen, skal have to doser fordelt med tre ugers mellemrum.

Af de 5800 doser skal to tredjedele fordeles til kommunerne og de praktiserende læger i Region Nordjylland. Den sidste tredjedel går til hospitalerne.

Tirsdag er plejehjemsbeboere i Mariagerfjord Kommune blevet vaccineret for første gang. Onsdag er planen at gå i gang med vaccinen i Rebild Kommune.

Regionen er kommet godt fra start med vaccinerne, fortæller Jan Nybo.

- Jeg synes, det går rigtig godt. Vaccinen har været lettere at håndtere, end det vi troede til at starte med, og vi har ikke observeret nogen bivirkninger. Og slet ikke nogen alvorlige bivirkninger, siger han.

Region Nordjylland har det tredjehøjeste smittetryk i landet af de fem regioner. De seneste syv dage er der 232,1 smittede per 100.000 borgere i regionen.

Region Syddanmark har det laveste smittetryk. Her er der 190,7 smittede per 100.000 borgere den seneste uge.

De to sjællandske regioner topper listen over smittetryk. I Region Sjælland er der 325,1 smittede per 100.000 borgere, mens Hovedstaden har 462,7 smittede per 100.000 borgere.

Det er ikke lykkedes Ritzau at få svar fra Region Midtjylland på, hvornår regionen forventer at have givet alle sine plejehjemsbeboere første vaccinedosis.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce