Annonce
Nordfyn

Alle plejehjemsbeboere på Nordfyn, der ønsker det, bliver vaccineret lørdag

Smittetallet falder på Nordfyn i begyndelsen af denne uge. En uge, hvor vaccination af nordfynboerne går i gang lørdag. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Nordfyn: Som skrevet i tirsdagens avis, bliver de første nordfynboer vaccineret lørdag den 2. januar.

Det hele begynder klokken 9 på Plejecenter Vesterbo i Søndersø, og samtidig - eller senere samme dag - vil vaccinationerne også gå i gang på de fire andre fynske plejecentre, hvor alle beboere og frontpersonale i kritiske funktioner, som har sagt ja til vaccinen, vil få prikket.

De nærmere detaljer skal falde på plads efter et møde med Region Syddanmark tirsdag eftermiddag, forklarer kommunens chef for Sundhed og Rehabilitering, Judith Poulsen, der dog fastslår, at:

- Alle bliver vaccineret på lørdag.

Smittetal faldet igen

Tirsdag klokken 14 viste tallene fra Statens Serum Institut, at der den seneste uge er konstateret 47 nye tilfælde med coronavirus blandt borgerne i Nordfyns Kommune. Det giver et incidenstal (antallet af smittede per 100.000 indbyggere) på 158,8, som er et fald fra mandagens incidenstal på 216,2.

Før jul var der den 22. december et højt smittetal på 385,1.

I alt er der siden den 27. januar 2020 konstateret 403 smittetilfælde blandt den nordfynske befolkning.

Borgmester Morten Andersen (V) siger:

- Det er en rigtig dejlig nyhed. Vi har haft brug for et lyspunkt i lang tid og nu er vaccinen her. Nordfyn har oplevet nogle meget høje smittetal i den seneste tid, så derfor hilser jeg vaccinen velkommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce