Annonce
Fyn

Alle kneb bruges i valgdrama: Vestager involveret i fynsk infight om radikalt mandat

De to fynske kamphaner, Camilla Hersom og Rasmus Helveg, har begge involveret Margrethe Vestager i jagten på et radikalt mandat
Først fik Helveg lavet video med rosende ord fra EU-kommissær. Så fulgte Hersom trop

Alle tricks bruges i kampen om det forjættede land på Christiansborg, og partifæller bliver for en stund hinandens største modstander. Tag nu de to fynske radikale kamphaner Rasmus Helveg og Camilla Hersom. De ved, at der med stor sandsynlighed kun bliver plads til én af dem i Folketinget, og nu er EU-kommissær og tidligere radikal partiformand Margrethe Vestager også indblandet i den fynske fight.

Først fik Rasmus Helveg lavet en video, hvor Margrete Vestager i varme vendinger roser ham og fremhæver hans indsats som klimaminister.

- Han er et fantastisk menneske. Han rummer stærke holdninger og værdier. Og han evner at omsætte dem til konkrete løsninger, som kan føres ud i livet, siger hun i videoen, som han bruger i sit valgmateriale.

Den blev optaget allerede i december, da ingen vidste, om Lars Løkke pludselig ville trykke på valgknappen. Til det radikale nytårsstævne i Nyborg var Camilla Hersom så hurtig på aftrækkeren. Hun havde bidt mærke i Helvegs video, og sådan en ville hun så også have for også at kunne sole sig i den radikale stjerne. Det blev til en video, hvor Margrethe Vestager fremhæver Camilla Hersom fra tiden som formand for den radikale folketingsgruppe.

- Hun er kontant og har en sikker hånd. Også når der er en radikal gruppe, der godt kan lide at diskutere, fremhæver den tidligere partiformand i videoen.

Annonce

- Det ældste trick

Camilla Hersom mener ikke, at det er en falliterklæring at efterabe Helveg og gøre brug af Vestager?

- Nej da. Det er det ældste trick i valgkamphåndbogen. At læne sig op ad stærke navne og Margrethe Vestager er en megastjerne, siger Camilla Hersom.

Både hun og Rasmus Helveg gled ud af Folketinget ved partiets katastrofale valg i 2015. Dengang var hun opstillet på Fyn og han på Sjælland.

Se de to videoer her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce