Annonce
Sydfyn

Alle i busselskab i chok: Buschauffør slået ned af vred passager

En 33-årig mand gik tirsdag amok og slog en chauffør fra Vester Skerninge Bilerne med en knytnæve i ansigtet. Arkivfoto: Michael Bager
Alle ansatte i busselskabet Vester Skerninge Bilerne er i chok efter at en mand slog buschauffør i ansigtet med en knytnæve. Manden var angiveligt på vej ind i bus mod Odense, men ville til Svendborg.

Stenstrup: En buschauffør fra Vester Skerninge Bilerne blev tirsdag slået ned af en rasende passager på pladsen foran Stenstrup Station.

Episoden skete efter at et væltet træ havde indstillet togtrafikken på Svendborgbanen, og der i stedet var indsat busser på strækningen mellem Ringe og Svendborg. I forbindelse med omlæsningen af passagerne ved Stenstrup Station gik en 33-årig mand amok.

Vagtchef ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen, forklarer, at det angiveligt skete, fordi manden skulle til Svendborg og var på vej ind i en bus mod Odense. Passagerne havde forinden ventet i omkring 45 minutter på stationen.

- Manden er utilfreds med, at han ikke kan komme med til Svendborg, og det konfronterer han chaufføren med, og det resulterer i, at buschaufføren bliver tildelt et knytnæveslag i ansigtet, fortæller vagtchefen.

Annonce

Vi er alle sammen både rystede og berørte over det her.

Anders Bæk Larsen, medejer, Vester Skerninge Bilerne

Ejer ønsker fred

Anders Bæk Larsen, der er medindehaver af Vester Skerninge Bilerne, fortæller, at alle i selskabet er rystede efter det voldelige overfald. Ingen i det 45 år gamle, familieejede busselskab kender til fortilfælde, hvor en chauffør er blevet slået ned.

- Vi er alle sammen både rystede og berørte over det her, siger Anders Bæk Larsen, der også oplyser, at chaufføren er i gode hænder og foreløbig er sygemeldt på ubestemt tid.

Anders Bæk Larsen fortæller, at selskabet har en fast kriseprocedure, som blev sat i gang efter overfaldet tirsdag eftermiddag.

- Men jeg vil ikke ind på, hvad vi har gjort. Både vi og chaufføren ønsker fred til at arbejde med det her, siger han.

Sigtet for vold

Den 33-årige mand blev kort efter overfaldet anholdt, og han sad tirsdag aften til afhøring på politigården i Odense. Han er uden fast folkeregisteradresse og sigtet for vold efter paragraf 119 i straffeloven - mod en person i offentlig tjeneste.

Buschaufføren blev efter overfaldet kørt til et tjek på Svendborg Sygehus.

Togene på Svendborgbanen stod stille indtil klokken 16.45. De blev taget ud af drift omkring middagstid, da et tog påkørte et træ, der var væltet ned over banen i den kraftige blæst.

Der skete kun mindre materiel skade ved påkørslen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce