Annonce
Sydfyn

Alle i busselskab i chok: Buschauffør slået ned af vred passager

En 33-årig mand gik tirsdag amok og slog en chauffør fra Vester Skerninge Bilerne med en knytnæve i ansigtet. Arkivfoto: Michael Bager
Alle ansatte i busselskabet Vester Skerninge Bilerne er i chok efter at en mand slog buschauffør i ansigtet med en knytnæve. Manden var angiveligt på vej ind i bus mod Odense, men ville til Svendborg.

Stenstrup: En buschauffør fra Vester Skerninge Bilerne blev tirsdag slået ned af en rasende passager på pladsen foran Stenstrup Station.

Episoden skete efter at et væltet træ havde indstillet togtrafikken på Svendborgbanen, og der i stedet var indsat busser på strækningen mellem Ringe og Svendborg. I forbindelse med omlæsningen af passagerne ved Stenstrup Station gik en 33-årig mand amok.

Vagtchef ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen, forklarer, at det angiveligt skete, fordi manden skulle til Svendborg og var på vej ind i en bus mod Odense. Passagerne havde forinden ventet i omkring 45 minutter på stationen.

- Manden er utilfreds med, at han ikke kan komme med til Svendborg, og det konfronterer han chaufføren med, og det resulterer i, at buschaufføren bliver tildelt et knytnæveslag i ansigtet, fortæller vagtchefen.

Annonce

Vi er alle sammen både rystede og berørte over det her.

Anders Bæk Larsen, medejer, Vester Skerninge Bilerne

Ejer ønsker fred

Anders Bæk Larsen, der er medindehaver af Vester Skerninge Bilerne, fortæller, at alle i selskabet er rystede efter det voldelige overfald. Ingen i det 45 år gamle, familieejede busselskab kender til fortilfælde, hvor en chauffør er blevet slået ned.

- Vi er alle sammen både rystede og berørte over det her, siger Anders Bæk Larsen, der også oplyser, at chaufføren er i gode hænder og foreløbig er sygemeldt på ubestemt tid.

Anders Bæk Larsen fortæller, at selskabet har en fast kriseprocedure, som blev sat i gang efter overfaldet tirsdag eftermiddag.

- Men jeg vil ikke ind på, hvad vi har gjort. Både vi og chaufføren ønsker fred til at arbejde med det her, siger han.

Sigtet for vold

Den 33-årige mand blev kort efter overfaldet anholdt, og han sad tirsdag aften til afhøring på politigården i Odense. Han er uden fast folkeregisteradresse og sigtet for vold efter paragraf 119 i straffeloven - mod en person i offentlig tjeneste.

Buschaufføren blev efter overfaldet kørt til et tjek på Svendborg Sygehus.

Togene på Svendborgbanen stod stille indtil klokken 16.45. De blev taget ud af drift omkring middagstid, da et tog påkørte et træ, der var væltet ned over banen i den kraftige blæst.

Der skete kun mindre materiel skade ved påkørslen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce