Annonce
Faaborg-Midtfyn

Alle elever tilbage på skolebænken i Broby: Nu overvejer skoleleder større afstand på lærerværelset

Udover at være skoleleder på Brobyskolerne er Søren Hillers kommunalbestyrelsesmedlem for Radikale Venstre i Faaborg-Midtfyn Kommune. Arkivfoto: Kim Rune
En lærer blev i sidste uge konstateret smittet med corona, og nu har en dobbelttest har frikendt de øvrige ansatte.
Annonce

Brobyværk: Mandag morgen kunne eleverne på Pontoppidanskolen igen møde ind til en normal skoledag efter tre dage med fjernundervisning.

En lærer på skolen blev i sidste uge konstateret smittet med corona, og det fik skoleleder Søren Hillers til at hjemsende omkring 100 elever i 6., 7., 8. og 9. klasse og 15 lærere.

De 15 lærere blev sendt i karantæne. Men den corona-ramte lærer havde ikke været i kontakt med nogen elever, som derfor kun blev hjemsendt, fordi det ikke var muligt at gennemføre undervisningen på sædvanlig vis uden de 15 lærere.


Det, som vi diskuterer nu, er, om vi skal sikre lidt større afstand i personalerummene i pauserne. For eksempel så det kun er halvdelen af lærerne, der må være der. For det er jo en af de situationer, hvor der er mange medarbejdere samlet, som efterfølgende skal ud til hver deres klasse.

Søren Hillers, skoleleder på Brobyskolerne


Efter tre dage med virtuel undervisning er alle lærere nu testet negativ for corona. To gange endda.

- Vi har fulgt vejledningen fra corona-hotlinen om, at alle skulle testes to gange, forklarer Søren Hillers, der fik de sidste tilbagemeldinger på prøvesvarene søndag aften.

- Vi har fået sendt nogle 9. klasser på lejrskole i København, som hele tiden var planen. Eleverne er glade, og det samme er lærerne, beretter skolelederen.

Annonce

Overvejer flere tiltag

Corona-tilfældet har dog givet stof til eftertanke på Pontoppidanskolen.

- De, der gik og troede, at corona var noget, der var ovre, har måttet tro om. Vi har alle fået en brat opvågning, siger Søren Hillers og understreger, at der naturligvis ikke er blevet slækket på retningslinjerne.

Den corona-smittede lærer nåede heller ikke at smitte andre, pointerer Søren Hillers.

- Det kan tyde på, at medarbejderne faktisk har været gode til at overholde retningslinjerne.

Nu overvejer han dog alligevel, om der skal tages flere forholdsregler på skolen.

- Det, som vi diskuterer nu, er, om vi skal sikre lidt større afstand i personalerummene i pauserne. For eksempel så det kun er halvdelen af lærerne, der må være der. For det er jo en af de situationer, hvor der er mange medarbejdere samlet, som efterfølgende skal ud til hver deres klasse, bemærker Søren Hillers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce