Annonce
Middelfart

Alle dage op til jul: 80 KFUM-spejdere sælger juletræer i Nørre Aaby

Det er efterhånden en del år siden, at KFUM-spejderne i Nørre Aaby begyndte at sælge juletræer op til jul. Nu er pengene fra salget en vigtig del af spejdernes indtægt. Arkivfoto: Henrik Larsen
Helt frem til den 23. december er der mulighed for at få fingrene i et juletræ ved Mindegården i Nørre Aaby.
Annonce

Nørre Aaby: Det er en årlig tradition, der plejer at placere 250 juletræer i fynske hjem og give omkring 20.000 kroner på kontoen.

Derfor står 80 KFUM-spejdere i Nørre Aaby og deres forældre eller ledere klar ved Mindegården alle dage op til jul til at gøre en god handel med et flot grantræ.

Finn Schousboe, som er med i forældrebestyrelsen og står for juletræssalget, fortæller, at spejderne er afhænge af indtægten fra salget.

- Spejderarbejdet er for en god del selvfinansieret, så for at vi ikke skal kræve for meget i kontingent, sælge vi juletræer og lodsedler og laver forskelligt arbejde, forklarer han.

Han tilføjer, at det også er vigtigt, at de aktiviteter, spejderne har for at sikre foreningen, giver læring til de unge medlemmer.

- Den får de ved, at der er interaktion med andre mennesker, forklarer Finn Schousboe og fortsætter:

- Mange af de, der har været spejdere, er mere modne og mere bevidste om, hvordan de tilgår deres opgaver i skolen og på uddannelsesinstitutioner. Som spejder har man været vant til selv at finde ud af tingene.

Godt og vel en femtedel af de træer, der er på bedding hos KFUM-spejderne, er solgt på nuværende tidspunkt, men ifølge Finn Schousboe plejer der at komme flere og flere kunder, jo tættere på julen er.

Juletræssalget foregår i weekender klokken 10-17. Det er også muligt at købe juletræer i hverdagene til og med den 23. december klokken 14-17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce