Annonce
Faaborg-Midtfyn

Alle coronatest er negative: Elever og lærere vender formentlig tilbage til skolen igen mandag

Leder på Brobyskolerne, Søren Hillers, kan glæde sig over, at ingen af de 15 medarbejdere er testet positiv i den første coronatest. Arkivfoto: Kim Rune
De første coronatest af 15 lærere på Brobyskolerne er alle negative. Dermed ser det ud til, at 100 elever og 15 lærere vender tilbage til skolen på mandag.
Annonce

Brobyværk: Siden onsdag har 100 elever og 15 lærere på Brobyskolerne været sendt hjem, fordi en lærer tirsdag blev testet positiv for corona.

Men eleverne og ansatte er efter al sandsynlighed tilbage på skolen mandag. Det oplyser skoleleder Søren Hillers.

- Den første test af de hjemsendte medarbejdere er tikket ind i går og i dag (torsdag og fredag), og der er ingen af dem, der er positive. De er så ved at blive testet for anden gang, og de svar får vi i løbet af weekenden, siger Søren Hillers.

- Så med alle mulige forbehold i sådan en situation her og med en bævren, har jeg skrevet ud til forældrene, at vi forventer at have en stort set normal skolegang fra på mandag, velvidende at jeg kan risikere at stå søndag aften og sige noget helt andet. Men omvendt vil vi også gerne melde noget ud, lyder det fra Hillers.

Annonce

Stort arbejde

Den pågældende lærer nåede ikke at være i kontakt med eleverne. Til gengæld havde læreren været i kontakt med kolleger, som derfor blev sendt i karantæne og til test, mens eleverne blev sendt hjem til virtuel undervisning, fordi det ikke var muligt at lave ordentlig undervisning på skolen.


Vi har ikke på noget tidspunkt slækket på forholdsreglerne, som sundhedsmyndighederne har meldt ud. Men det bliver meget aktuelt igen og vigtigt at få påpeget, at vi får vasket hænder, holder afstand osv

Søren Hillers, skoleleder, Brobyskolerne


- Vi har ikke på noget tidspunkt slækket på forholdsreglerne, som sundhedsmyndighederne har meldt ud. Men det bliver meget aktuelt igen og vigtigt at få påpeget, at vi får vasket hænder, holder afstand osv., forklarer Søren Hillers, som også overvejede at få en en testbil hentet til Brobyværk.

- Det var for at få testet alle, der ønskede det - både medarbejdere, forældre og børn for at komme til bunds i det. Men det var ikke muligt, når kun en var smittet, oplyser skolelederen, der nu krydser alt, der kan krydses, for endnu en række negative test.

- Det, vi gjorde ved at sende udskolingslærerne og få andre hjem, var ud fra den lærer, der var smittet i første omgang. Hvis det nu viser sig, at en anden er positiv, så har vi en ny situation.  For så skal vi igen ud og opspore smittekæder og finde ud af, hvem vedkommende har været i kontakt med og hvornår, inden vi kan sige noget om, hvem der skal sendes hjem og testes. Det kan være en stor opgave, siger Søren Hillers.

Ifølge Søren Hillers har den corona-smittede lærer det godt - men er voldsomt ked af hele situationen.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce